Wateroverlast Oranjebuurt wordt (weer) aangepakt

Algemeen
Het overzichtsplaatje laat zien welke maatregelen er worden genomen.
Het overzichtsplaatje laat zien welke maatregelen er worden genomen. (Foto: Gemeente Westland)

Op 7 juli hebben het Hoogheemraadschap van Delfland en de gemeente Westland besloten te investeren in extra afvoermaatregelen om wateroverlast in en rondom de woningen in de Oranjebuurt in De Lier tegen te gaan.

Al enige jaren hebben de bewoners van de woningen aan de Oranjebuurt te maken met wateroverlast. Afgelopen jaren zijn er verschillende maatregelen genomen door de gemeente en het hoogheemraadschap. Die hebben niet voldoende effect gehad, de Lierenaren hadden alsnog incidenteel te maken met natte voeten.

Door de uitbreiding van Rijk Zwaan in de directe omgeving ontstond de mogelijkheid om de sloot te verbreden. De verbreding van de sloot zorgt ervoor dat er meer water opgevangen en afgevoerd kan worden. Deze verbreding van de watergang langs het Kralingerpad aan de zuidkant van de N223 is inmiddels gereed.

 “Het is mooi om te zien hoe wij, samen met Rijk Zwaan de problemen te lijf gaan en de maatregelen uitvoeren” aldus wethouder Michiel Ferwerda en hoogheemraad Manita Koop.

Het gebied is door klimaatverandering (toenemende hevige buien) in combinatie met bodemdaling kwetsbaar. Delfland en de gemeente werken de komende jaren samen om te onderzoeken wat nodig is om dit gebied droog te houden. Het overzichtsplaatje laat zien welke maatregelen er worden genomen. De bewoners van de Oranjebuurt zijn inmiddels per brief hiervan op de hoogte gesteld.