Sonnehoeck krijgt keurmerk Westlandse Druif

Algemeen
Jos van der Knaap (l.) en pastoor Jaap Steenvoorden laten een kistje met het nieuwe keurmerk zien.
Jos van der Knaap (l.) en pastoor Jaap Steenvoorden laten een kistje met het nieuwe keurmerk zien. (Foto: PR)

Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck is gecertificeerd met het keurmerk Westlandse Druif. Dit keurmerk beschermt de geografische herkomst van een product. Alleen druiven die in het Westland geteeld zijn, en bovendien op dezelfde ambachtelijke wijze als vroeger, mogen de naam Westlandse Druif dragen.

In het bijzijn van vele vrijwilligers en bezoekers onthulde voorzitter Jos van der Knaap donderdagmiddag 7 juli het speciale, nieuwe logo met het keurmerk dat nu op alle druivenkistjes en verpakkingen prijkt. Pastoor Steenvoorden mocht daarna het eerste kistje druiven van het seizoen mét het nieuwe logo in ontvangst nemen. De toekenning van het keurmerk is een eerbetoon aan de in maart overleden Geo van Leeuwen, grondlegger van Sonnehoeck.


Vanaf zaterdag 16 juli zijn de druiven weer elke zaterdag te koop van 11.00 tot 16.00 uur in de ontvangstruimte De 3Kapper. De druiven zijn verkrijgbaar in een luxe geschenkverpakking; een ‘kasje’ van 500 gram of 1000 gram. Ook jam en sap van producten uit eigen tuin zijn te koop, evenals postzegels met daarop de Gros Maroc druiven van Sonnehoeck.

Afbeelding