Tour du Westland groot succes

Algemeen
De kampioenenfoto met daarop diverse wielrenners die in hun carrière ooit een titel behaalden. V.l.n.r. René Koppert, Herman Ponsteen, Tom Leezer, Marco van der Hulst, Rik Moorman, Piet de Wit, Cees Bal, Jos Niesten. Dames v.l.n.r. Minie de Jong-Brinkhof, Tineke Fopma, Ineke Heusinkveld-van IJken.
De kampioenenfoto met daarop diverse wielrenners die in hun carrière ooit een titel behaalden. V.l.n.r. René Koppert, Herman Ponsteen, Tom Leezer, Marco van der Hulst, Rik Moorman, Piet de Wit, Cees Bal, Jos Niesten. Dames v.l.n.r. Minie de Jong-Brinkhof, Tineke Fopma, Ineke Heusinkveld-van IJken. (Foto: Herman van der Wulp)

De afgelopen zondag verreden Tour du Westland is weer een groot succes geworden. Zo’n 70 oud-wielrenners reden met elkaar door Westland en Midden-Delfland.

Ook het traject langs de Nieuwe Waterweg en Het Scheur werd aangedaan. “Het was weer ontzettend gezellig”, aldus organisator Herman van der Wulp. “Bijzonder was dat het startschot werd gelost door Ineke Heusinkveld-van IJken. De eerste officiële Nederlandse wegkampioene (1949) deed dit door met een fietsbel te rinkelen. Niet alleen de renners hebben overigens een topdag gehad, maar ook de aanwezige partners. Zij waren, samen met enkele anderen voor wie het wielrennen niet meer zo gemakkelijk gaat, uitgenodigd voor een boottocht over de Westlandse wateren. Daar is ook enorm van genoten.”

Kampioenenfoto 

Voorafgaand en na afloop van het evenement troffen de deelnemers elkaar weer op de ranch van Jan Olsthoorn, waar onder het genot van een hapje en drankje werd teruggeblikt op de dag zelf, maar zeker ook op het roemrijke wielerverleden van diverse wielrenners. Zo werd er onder meer een kampioenenfoto gemaakt, met diverse renners die in het verleden een of meerdere keren kampioen werden in hun discipline (zie foto).

Programma

De Tour du Westland is inmiddels al een beetje een traditie aan het worden. Toch is het niet gezegd dat de toertocht ook volgend jaar weer op het programma zal staan. Van der Wulp: “De komende weken gaan we het op ons gemak eens evalueren en dan nemen we de beslissing of het evenement ook volgend jaar op de Westlandse wielerkalender verschijnt.”