Workshops bij de tentoonstelling ‘Open over depressiviteit’

Algemeen
De tentoonstelling toont portretten van 35 jonge mensen die open zijn over hun mentale gezondheid.
De tentoonstelling toont portretten van 35 jonge mensen die open zijn over hun mentale gezondheid. (Foto: Bibliotheek Westland)

Tot eind september is de tentoonstelling Open over depressiviteit van de Stichting OPEN Mind te bewonderen in Bibliotheek ’s-Gravenzande. Deze tentoonstelling toont portretten van 35 jonge mensen die open zijn over hun mentale gezondheid. De tentoonstelling is georganiseerd door de gemeente Westland om aandacht te vestigen op de mentale gezondheid van Westlandse jongeren. Passend bij dit thema zijn een aantal workshops die door Vitis Welzijn worden verzorgd in de bibliotheek.

Op dinsdag 2 augustus is het thema ‘Grenzen stellen, hoe dan?’. Waar ligt jouw grens? Hoe weet jij of je grens bereikt is? In deze workshop wordt gekeken naar de verschillende manieren om grenzen aan te geven en tips die hierbij helpen.

Op donderdag 11 augustus is het thema ‘Positieve gezondheid, een bredere kijk op gezondheid’. Vaak gaat alle aandacht gaat uit naar klachten en hoe we die kunnen oplossen. Positieve Gezondheid kiest een andere invalshoek, daar ligt het accent op mensen zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt. Hoe zit het met jouw positieve gezondheid? 

De workshops beginnen om 19:00 uur zijn gratis bij te wonen, graag even aanmelden via www.bibliotheekwestland.nl.