Panic Launcher verdedigt titel in De Lier

Algemeen
Panic Launcher (links) op weg naar de winst in 2019.
Panic Launcher (links) op weg naar de winst in 2019. (Foto: PR)

Panic Launcher krijgt drie jaar na haar overwinning de kans om haar titel te verdedigen tijdens de kortebaandraverij van De Lier op zaterdag 13 augustus. De merrie van Stal de Groningers is ook dit jaar op dreef en is bij deelname op de Hoofdstraat één van de favorieten. De aanvang van de koers is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Eigen stal

De concurrentie komt mogelijk uit de eigen stal. De Groningers zijn dit seizoen bijzonder goed op dreef en wonnen ook met Coktail Bar, Archange de Jiel en Candy Blue Chip. Hun belangrijkste uitdagers zijn grootverdieners als Eliot Charisma en Southwind Raptor. De laatste won in 2017 de koers op de Hoofdstraat.

Vanwege de coronacrisis kon de kortebaan in De Lier twee jaar op rij niet doorgaan. Het kortebaancircuit stond in die periode echter niet helemaal stil. Diverse organisaties verplaatsen hun koers naar de Renbaan Duindigt of de grasbaan in Emmeloord. Aan het einde van vorig jaar kon er ook een aantal kortebanen op de reguliere manier doorgaan.

Loting

Welke paarden er aan de start komen tijdens de dertigste kortebaan in De Lier wordt bekend op donderdag 11 augustus. De NDR verricht op deze dag, na inschrijving, de loting. Het deelnemersveld is vervolgens direct te vinden op www.kortebaandraverijen.nl. Op deze website volgt later een uitgebreide voorbeschouwing met tips.

De kortebaan maakt deel uit van de Bradelier, die plaatsvindt van 9 tot en met 13 augustus. Kijk voor meer informatie op www.ocdelier.nl.