Afbeelding
(Foto: Dami van der Voet)

Waterpop viert 45-jarig jubileum met volle velden

Algemeen

Na 3 jaar vond afgelopen weekend het festival Waterpop weer plaats in het Hofpark in Wateringen. Het was duidelijk te merken dat het publiek Waterpop enorm had gemist, want het veld was continu gezellig druk.

De vrijdagavond begon nog met een klein buitje, maar de band Komodo bracht met zijn zomerse bluesklanken het publiek meteen in beweging. Het veld liep al snel vol en zo genoot het publiek de hele avond van blues van Rrrags en King of The World. Tijdens de feestelijke afsluiter Valvetronic Brassband lieten de Amsterdamse koperblazers het publiek nog even flink dansen. Het aansluitende vuurwerk was de kers op de taart van een succesvolle jubileumavond.

Lucky Fonz III opende zaterdag het festival met zijn leuke liedjes voor zowel de ouders als de kinderen. Daarna werd de kinderhoek met drumlessen, knutsels en een photobooth de hele dag goed bezocht.

‘s Middags was het tijd voor aanstormend talent, achtereenvolgens stonden Elle Hollis met haar poppy songwriting, de fuzzpop van POM en 3FM Serious Talent Banji op de podia.

Daarna trok de band Only The Poets uit de UK veel jong publiek uit het hele land naar Wateringen. De band stond al in het voorprogramma van One Direction en speelde op Waterpop hun eerste festivalshow in Nederland. Ze zetten hierbij een show neer waar de fans, aan het gegil en gejuich te horen, meer dan blij mee waren.

Middagheadliner Jeangu Macrooy liet het Wateringse gras vervolgens horen wat zingen is. De soulzanger gleed moeiteloos door zijn zomerse soulnummers heen.

Twee grote verrassingen stonden daarna op het programma. De jonge energie punkers van Ramkot zetten een zeer strakke show neer. En bij de energieke crossover van Het Gezelschap ging de frontman Yordi crowdsurfen, en deed zijn raps midden tussen het publiek.

Op het veld werd het publiek ondertussen vermaakt door straattheater. Magische bloemenfeeën en een acrobaat op een eenwieler die zingt en danst. En voor mensen met allerhande kwaaltjes was er dit een jaar een heuse kwakzalver.

Engels bluestalent Laurence Jones moest helaas afzeggen, maar RAMAN uit België liet in niets merken dat hij een snel geregelde vervanger was. Rauwe bluessounds met een fris stemgeluid luiden een uiterst succesvolle avond in.

Het hardere werk kwam daarna van RHEA en Saint Agnes. De gitaren en het publiek vlogen letterlijk door de lucht. Het publiek ging helemaal los op de stevige sounds van RHEA en de energieke show van Saint Agnes.

De Haagse Kraaien was een afsluiter waar menig Waterpopper aan zal terug denken. Stevige beats met eigenwijze rauwe Haagse raps, iets nieuws voor Waterpop, maar een enorm succes.

De organisatie kijkt weer terug op zeer feestelijke jubileum editie en maakte meteen de datum bekend voor de editie van 2023. Dan vindt Waterpop plaats op zaterdag 22 juli, uiteraard in het Hofpark in Wateringen.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Westland

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Natuurwaardenkaart kan frustratie door stopzetten bouwprojecten voorkomen Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Enzo van der Heijden winnaar SuperFlora Open Bloemen Toernooi op LTC Naaldwijk Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
35ste jubileum Ronde van Kwintsheul Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Westlandse touwtrekkers weer aan het touw Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Zussen Droog zijn gestopt met De 3 Winckels: “Iedereen bedankt voor de leuke tijden” Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Monteur gewond geraakt bij brand in een transformatorruimte in De Lier Algemeen 9 aug, 10:48
Afbeelding
Veel rookontwikkeling na autobrand op Westlandroute Algemeen 8 aug, 16:44
Afbeelding
Jumbo Boere Tennis Event 2022 advertorial 8 aug, 12:28
Afbeelding
Trap bij Gantel Huys wordt toch wel aangepakt Algemeen 8 aug, 11:43
Afbeelding
Op de Pijp met... Algemeen 7 aug, 10:00
Afbeelding
Enorme omgekeerde vlag opgehangen aan het Westerleeplein in Maasdijk Algemeen 7 aug, 04:17
Afbeelding
Politie met kogelwerende vesten bedrijfspand in gegaan in Naaldwijk Algemeen 7 aug, 04:11
Afbeelding
Kerkdiensten voor Oekraïners in Honselse Regenboogkerk Algemeen 5 aug, 13:44
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief