De Kreek neemt nieuwe rolstoelfiets in ontvangst

Algemeen
De bewoners en collega’s van De Kreek zijn enorm blij met deze nieuwe fiets.
De bewoners en collega’s van De Kreek zijn enorm blij met deze nieuwe fiets. (Foto: Gerard Vellekoop)

Maandag 25 juli is de nieuwe rolstoelfiets voor de bewoners van De Kreek in ontvangst genomen. Met de elektrisch aangedreven fietsen kunnen mensen, die voor hun mobiliteit afhankelijk zijn van een rolstoel, samen met een begeleider leuke fietstochtjes maken. Er wordt dan ook volop gebruik van gemaakt.

Eén van de rolstoelfietsen moest vervangen worden. Door een gift van Stichting Vrienden van De Kreek, De Hooge Tuinen en Sonnevanck en een donatie van mevrouw Damen was het mogelijk om een nieuwe fiets aan te schaffen. In het bijzijn van Sietske de Zeeuw (penningmeester van Stichting Vrienden), Vera Damen (dochter van mevrouw Damen), Priscilla Barendse (gastvrouw Welzijn bij De Kreek) en de vrijwilligers Wim Bijl en Fons de Vree werd de fiets officieel in gebruik genomen.

Rolstoelfiets Riet

Mevrouw Riet Damen heeft vijf maanden in De Kreek gewoond en was een enthousiaste fietser. Voorheen trok ze vaak met haar man er samen op hun elektrische fietsen op uit. Heerlijk naar buiten en in beweging zijn. In De Kreek maakte ze dan ook vaak en met heel veel plezier gebruik van de rolstoelfiets. Ze genoot er volop van en gunde dat anderen ook. Reden voor haar om een donatie voor een nieuwe fiets te doen. Ze zou het eerste ritje met de nieuwe fiets maken, maar helaas heeft ze dit zelf niet meer mogen meemaken. Als dank aan haar donatie heeft de fiets de naam Riet gekregen. Dochter Vera heeft, mede namens de familie, het naamplaatje op de fiets bevestigd en had de eer om het eerste rondje op de fiets te maken.

De bewoners en collega’s van De Kreek zijn enorm blij met deze nieuwe fiets en willen Stichting Vrienden en de familie van mevrouw Damen die dit mede mogelijk heeft gemaakt ontzettend bedanken.

Gebruik maken van de fiets?

Woont uw naaste thuis en is zelfstandig fietsen niet meer mogelijk? Er is een duofiets aanwezig waar u gebruik van kunt maken. U kunt hiervoor contact opnemen met de receptie van De Kreek, bereikbaar via 0174 – 741000 om een afspraak te maken. De vrijwilligers Wim Bijl of Fons de Vree geven u uitleg en een minicursus hoe de fiets te gebruiken waarna u een proefrit kunt maken.