BraDeLierloop al 35 jaar de sportieve afsluiting van de feestweek

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

In 1986 werd de eerste editie van de BraDeLierloop gehouden. Het parcours liep nog langs het Kralingerpad naar de Kreekrug. Nu lopen we van de Veilingweg, het Kanaal via de Nieuwe Tuinen naar de finish. De sportieve prestatie van jong tot oud is nog hetzelfde als de eerste keer.

Martine Hofstede kan zich de eerste editie nog heel goed herinneren. “Ik was 8 jaar. Het was mijn eerste loop, samen met mijn zusje. Van mijn moeder moest ik bij mijn zusje blijven. Hierdoor bleef ik achter. Dat vond ik heel erg. Gelukkig werd ik geen laatste.”
Martine organiseert samen met René Keijzer, Jeroen Gerritse, Marja de Jong en Arlette van Hoeven de BraDeLierloop. René is de motor van het team. Jeroen regelt de sponsors en het parcours, Marja en Martine zijn verantwoordelijk voor de vrijwilligers en Arlette doet de pr-activiteiten.

Mooi programma
Voor deze 35ste editie van de BraDeLierloop is er weer een mooi loopprogramma gemaakt. De jeugd start om 13:00 uur en is verdeeld in 2 leeftijdsgroepen. Kinderen tot en met 11 jaar lopen 1 km en vanaf 12 jaar tot en met 15 jaar lopen ze 2.5 km. Volwassenen, vanaf 16 jaar, starten om 14.00 uur in twee groepen: 5 en 10 kilometer. Tot 10 augustus kunt u zich, via de website www.bradelierloop.nl, inschrijven.
De kosten zijn 10,00 euro en dat is inclusief de SAW-chip. Deze chip meet de tijd en je kunt er mee deelnemen aan alle wedstrijden binnen het Agium Runcircuit. Voor de jeugdloop een SAW-chip niet nodig. Op de dag zelf kunt u zich, voor 12,50 euro (inclusief SAW-chip), vanaf 12:30 uur inschrijven in de kantine van vv Lyra. De kosten voor de jeugd zijn 1 euro. Na afloop ontvangen zij een tegoedbon voor een ijsje bij Cafetaria De Eethoek.

Dorpsgevoel
Voor René en de anderen is de BraDeLierloop dé sportieve afsluiting van de feestweek. Lachend voegt Jeroen hieraan toe: “Je laat je niet kennen tijdens het hardlopen. Je voelt je nog slecht van het feest de avond ervoor. Maar je loopt hard in de bochten en je gaat zeker niet wandelen als iemand je nog kan zien. De mensen langs de kant trekken je er doorheen, je ervaart het dorpsgevoel!”