LCB-voorzitter verrast Alphons de Wit

Algemeen
Hoogerbrugge bood De Wit, als voorzitter van de Lierse Club van Bedrijven een cheque aan van 500 euro.
Hoogerbrugge bood De Wit, als voorzitter van de Lierse Club van Bedrijven een cheque aan van 500 euro. (Foto: PR)

Alphons de Wit werd vorige week verrast door zijn dorpsgenoot Pieter Hoogerbrugge. Hoogerbrugge bood De Wit, als voorzitter van de Lierse Club van Bedrijven een cheque aan van 500 euro. De cheque is bestemd voor de Westlandse Swim voor ALS waaraan De Wit aanstaande zaterdag voor de vierde keer in successie hoopt deel te nemen.

 “Alphons is lid van onze club en wij vinden het eigenlijk best wel een prestatie van hem om aan de twee kilometer lange zwemtocht deel te nemen. Met alle respect zal hij wel een van de oudere, niet de oudste deelnemer zijn. Dat waarderen we en al onze leden waren het er unaniem mee eens dat dat een blijk van ondersteuning verdient.”

Begaan
De Wit was aangenaam verrast door de sympathieke geste. “Ik ben begaan met het lot van ALS-patiënten en waar ik kan zal ik proberen een steentje bij te dragen aan de zoektocht naar, wat Jeanet van Holstein altijd zo mooi zegt, dat pilletje dat de ziekte kan genezen. De Tourmalet hoef ik niet te beklimmen, noch lopend, noch fietsend want daarvoor is mijn conditie niet toereikend, maar een paar uur dobberen in het brakke water van mijn eigen Lierse Lee, dat red ik wel. Het is hartstikke fijn dat er veel mensen zijn die de Swim in zijn algemeen en mij in het bijzonder steunen. Voor de vierde keer in successie breng ik best een aardig duit in het laatje. Ik zou alle mensen die nog niets hebben gestort willen uitnodigen naar de website van de Westlandse Swim te gaan. Bij de deelnemers een gezellige uit te zoeken en die een paar muntjes toe te stoppen.
En dan natuurlijk allemaal zaterdag naar de Lee komen om die 600 zwemmers aan te moedigen en de after party mee te vieren.”