LTC ’s-Gravenzande kijkt naar de toekomst, officiële opening padelbanen

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

Zaterdagmiddag 20 augustus worden de nieuwe padelbanen op het Schwagermann tennispark officieel geopend door wethouder Anko Goudswaard. Dezelfde dag wordt het nieuwe clublogo voor LTC ’s-Gravenzande TENNIS en PADEL onthuld.

Volgens bestuurslid Luco Overvoorde (33) kun je als tennisser eigenlijk niet om de hype van padel heen. Luco tennist al sinds zijn 5e jaar bij LTC ’s-Gravenzande en is een fanatiek tennisser. Zoals zovelen, is hij het gewoon een keer gaan proberen. “Ik was direct enthousiast, wat een gaaf spelletje is dit zeg! Je moet net even een paar dingen anders doen als bij tennis, maar met tennis heb je een goede basis qua slagen. Het is tactisch, maar zeker ook fysiek - ondanks het kleinere veld.” Na een peiling onder de leden begin 2021 met zeer positieve response startte een onderzoek naar de haalbaarheid van padelbanen bij LTC. Het bleek financieel verantwoord mogelijk, de locatie werd bepaald en het besef dat dit echt noodzaak is voor de vereniging richting de toekomst maakte dat de ledenvergadering akkoord ging met realisatie.

Luco was voorzitter van de werkgroepen die onderzoek deden en de realisatie begeleidden. Hij werd bijgestaan door diverse vrijwilligers (leden) en vertegenwoordigers vanuit het LTC-bestuur en Stichting Beheer Tennispak ’s-Gravenzande. Een jaar na het besluit in de ledenvergadering liggen er 3 padelbanen waar sinds 4 juli al volop padel wordt gespeeld. Op de openingsmiddag zijn er padeldemonstraties en -clinics, iedereen kan mee doen. Ook kun je zien wat er verder op ons park mogelijk is. Er zijn tennisclinics voor de allerkleinsten (3-5jr), de Oldstars (55+), de jeugdleden (6-17jr) en senioren. Kom tussen 13.00 en 16.00 uur een kijkje te nemen op het Schwagermann Tennispark.

Op www.ltc-sgravenzande meer info over onze vereniging, een lidmaatschap en het reserveren van een padel- of tennisbaan.