35ste jubileum Ronde van Kwintsheul

Algemeen
Nederlands kampioen Max Droonen met Hans Jansen en ronde missen
Nederlands kampioen Max Droonen met Hans Jansen en ronde missen (Foto: )

Vrijdag 5 augustus werd de 35e Wielerronde van Kwintsheul gereden! Na twee jaar van afwezigheid door corona mocht de Wielerronde gelukkig weer doorgaan. 

Het comité heeft erg uitgekeken naar deze jubileumeditie! Helaas tevens ook de laatste Wielerronde voor Hans Jansen, voorzitter van Wielercomité Kwintsheul, en sinds 1986 dé drijvende kracht achter dit evenement. Door gezondheidsredenen moet hij helaas noodgedwongen stoppen als bestuurslid. 

Passie
Op deze mooie zonnige dag zijn er verschillende koersen gereden, zoals de Nieuwelingen, Amateurs en Junioren, Regiorenners A & B en Elite/Beloften/Profs. Ook hebben de toekomstige wielrenners hun passie voor de wielersport laten zien bij de Dikke Banden Race. Voordat de laatste koers gereden werd, vond er een huldiging plaats. Hans Jansen werd in het zonnetje gezet en ontving uit naam van het KNWU een onderscheiding voor zijn 35-jarige inzet voor de Wielerronde van Kwintsheul. Het Zilveren Wiel werd overhandigd door Johan van Zanten, voorzitter KNWU van het district Zuid-Holland. Daarna maakte het Heulse wielercomité met Hans een ererondje in de Chevrolet cabrio voordat de laatste koers begon.
Hans Jansen wilde altijd graag de Nederlands kampioen op de wielerronde van Kwintsheul hebben. Deze wens ging gelukkig op deze speciale dag ook in vervulling. Nederlands kampioen Max Kroonen was aanwezig en ontving voor de start van de ronde missen een mooie bos bloemen. Coen Vermeltfoort won de koers, gevolgd door Roy Hoogendoorn en Timo de Jong als 3e.

Feest
Om deze 35e jubileumeditie te vieren, werd de avond afgesloten met een feest op het veld van de Kievit. Diverse artiesten waren aanwezig en hebben ervoor gezorgd dat deze dag voor alle bezoekers én inwoners van Kwintsheul op feestelijke wijze werd afgerond. Het wielercomité Kwintsheul kijkt terug op een geslaagd evenement. En wil dan ook de sponsors, vrijwilligers, KNWU, Quintus én de inwoners van Kwintsheul bedanken voor het mogelijk maken van deze geweldige dag.

Tekst: Wielercomité Kwintsheul
Fotografie: Marianne de Maa fotografie

 uitreiking onderscheiding zilveren wiel aan Hans Jansen
Ere ronde met Hans Jansen over het parcours