Barth, de Kathedraal van het Westland.
Barth, de Kathedraal van het Westland. (Foto: PR )

Feestweek Bij Barth in Poeldijk

Algemeen

De Commissie Feestweek Bij Barth organiseert de Feestweek Bij Barth in en rond Bij Barth, de Kathedraal van het Westland, Voorstraat 109, Poeldijk. Doel van deze Feestweek is om mensen dichter bij elkaar te brengen en een hechte gemeenschap tot stand te brengen en te behouden.

De Feestweek vindt plaats onder auspiciën van de Stichting Vrienden Bij Barth (Bartholomeus). Deze stichting heeft tot doel om van de Bartholomeuskerk, ook een gemeenschapshuis te maken. Onder de naam Bij Barth willen we graag het centrum voor culturele, maatschappelijke en sociale ontmoetingen worden. Een plaats waar eenieder zich thuis voelt. Alles wordt georganiseerd door vrijwilligers uit ons dorp. De Feestweek wordt in de week van 16 t/m 21 augustus zowel binnen als buiten in Bij Barth gehouden. Het programma is voor jong en oud en voor iedereen is er wel een bijeenkomst waar men elkaar kan ontmoeten.

Programma
Start is op dinsdag 16 augustus met een Brunch en Bingo. Op woensdag 17 augustus is er een jeugdmiddag met springkussen en met kinderbingo. Die avond treedt de eigen Westlandse band FABRUARI FOUR op zij brengen nummers van The Beatles ten gehore. Aanvang 20.00 uur, entreeprijs € 10,-- met gratis koffie, thee en hapjes. Op donderdag 18 augustus starten we om 13.00 uur met een Bridgedrive in Bij Barth, Je kunt je per koppel opgeven. Op donderdagavond treedt het Liedjescabaret: Het Draait om Mensen Nietwaar. Op vrijdag 19 augustus is er voor onze ouderen een vaartocht door het Westland, georganiseerd door de Zonnebloem. In de middag kun je meedoen aan een klaverjas- en jokerdrive en ’s avonds is er een Pubquiz. Ieder kan met een team van 3 tot 5 mensen daaraan meedoen, van harte welkom!

Weekend
Op zaterdag 20 augustus is er Fiets Versieren en schminken voor kinderen van 1 tot 12 jaar. In de middag is er een kindermiddag met allerlei spelen binnen en buiten. Tevens een rommelmarktje waar je met een kleedje en een volle boodschappentas je waar aan kunt prijzen. Om 13.30 uur start de originele schuitenrace vanaf Het Gantel Huys waar ook weer de finish zal zijn. Daarna vindt de prijsuitreiking plaats op het Bij Barth Plein waar natuurlijk ook een natje en een droogje beschikbaar zijn. Die middag kun je ook de Kerktoren beklimmen met een mooi uitzicht over het Westland. ‘s Avonds is er weer een pubquiz, zie ook vrijdagavond. Op zondag 21 augustus is er een fietstocht door het Westland en omgeving. Starttijd van 10.30 tot 11.30 uur. Tenslotte geeft PIUS X in de middag een verassend concert, mede vanwege zijn 110 jaar bestaan. Iedereen heeft vrij toegang tot het Bij Barth Plein aan de Voorstraat 109 te Poeldijk. Voel je welkom!

Voor meer informatie, zie Poeldijk Nieuws van 3 augustus of vraag nadere informatie bij feestweek@bijbarth.nl 

Doel van deze Feestweek is om mensen dichter bij elkaar te brengen.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Westland

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Voorronde ONK Poker in Monster Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Kinderboekenweek in de bieb Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Workshops voor ABBA-event Algemeen 1 okt, 12:28
Afbeelding
RataPlan verplaatst bustour door personeelstekort bij busmaatschappijen Algemeen 1 okt, 12:16
Afbeelding
Gemeente zoekt genomineerden voor Westlandse Sportprijzen 2022 Algemeen 30 sep, 21:44
Afbeelding
Vrachtwagen op z’n kant Oostveenseweg Schipluiden 112-nieuws 30 sep, 19:15
Afbeelding
Lokaal bier centraal tijdens Westlandse Bierdagen Algemeen 30 sep, 19:05
Afbeelding
De Iris opent deuren midden in het leven van Naaldwijk Algemeen 30 sep, 16:27
Afbeelding
1000 kinderen steken handen uit de mouwen Algemeen 30 sep, 14:02
Afbeelding
Groen licht voor vreugdevuren in Den Haag Cultuur 30 sep, 09:34
Afbeelding
Vrijwilligster Kitty uit Poeldijk is als een ‘tweede moeder’ voor Annet Zorg 30 sep, 08:01
Afbeelding
Eerste volledige klok Landelijk Veilen bloemen, klok N05 in Naaldwijk verdwijnt Agrarisch 30 sep, 06:00
Afbeelding
Feel-good cabaret ‘Every Boeddha Happy’ met Arie Vuyk in Cultuurschuur Cultuur 29 sep, 22:43
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief