D66: ‘Uiterlijk in 2025 bij elk huis een regenton’

Algemeen
Een regenton.
Een regenton. (Foto: Stock)

Onlangs werd bekend dat er in Nederland een feitelijk watertekort is. Er is dagelijks meer vraag naar water dan dat er aanbod is. Het landelijke Managementteam Watertekorten (MTW) bepaalt momenteel hoe het water in Nederland wordt verdeeld. Daarom wil D66 Westland dat Westland en haar inwoners zich beter gaan voorbereiden op toekomstige watertekorten. 

Fractievoorzitter Benjamin Hofland kaart dat aan in vragen aan het college van burgemeester en wethouders. “Het is te verwachten dat dit watertekort in de toekomst vaker gaat voorkomen. We moeten ons als samenleving hier dus op voorbereiden en wij pleiten er dan ook voor dat elk geschikt huis uiterlijk 2025 een regenton heeft om regenwater op te vangen”, aldus fractievoorzitter Benjamin Hofland, “met dit opgevangen regenwater kunnen inwoners dan planten water geven bijvoorbeeld om zo ander water te besparen.”

In het verleden heeft de gemeente Westland vaker regentonnen uitgedeeld. Deze gingen als zoete broodjes over de toonbank, maar nog lang niet elk huis heeft een regenton. “In het verleden werden regentonnen weggegeven, maar er zijn ook gemeenten die een bijdrage leveren als een inwoner een regenton aanschaft. Het doel moet zijn dat elk huis in 2025 een regenton heeft”, aldus Benjamin Hofland.