VVD wil plannen jaarrond strandpaviljoens nieuw leven inblazen

Algemeen
Jeroen van Zwet van Bondi Beach (links) en Guus Bakker van VVD Westland in gesprek over het strandpaviljoen van Bondi Beach.
Jeroen van Zwet van Bondi Beach (links) en Guus Bakker van VVD Westland in gesprek over het strandpaviljoen van Bondi Beach. (Foto: VVD Westland)

VVD Westland wil dat de gemeente werkt maakt van de jaarrond exploitatie van de strandpaviljoens. 

In 2019 zijn er door de gemeente plannen voor het jaarrond exploiteren van strandpaviljoens doorgevoerd. Dit bracht enkele strandondernemers ertoe om plannen in te dienen voor een permanent strandpaviljoen. Nu drie jaar later wachten deze ondernemers nog steeds op toestemming van de gemeente. “Het wordt het tijd om onze strandondernemers meer uitsluitsel over hun toekomstplannen te geven,” aldus Guus Bakker van VVD Westland.

Na het besluit voor jaarrondexploitatie ging onder andere Jeroen van Zwet, Bondi Beach in Monster direct aan de slag met plannen voor een duurzaam permanent strandpaviljoen. Dit werd zo concreet dat de gemeente alleen nog haar akkoord moest geven. Daar wacht de ondernemer nog steeds op.

“Slechte communicatie en het gevoel dat je aan het lijntje wordt gehouden is frustrerend voor ondernemers,” stelt Bakker. “Wij pleiten daarom voor een duidelijk stappenplan en heldere communicatie. De gemeente moet duidelijk onderzoeken of dit plan haalbaar en wenselijk, waarna de eisen kunnen worden opgesteld en gecommuniceerd. Naar mijn mening had de coronaperiode de perfecte periode geweest om een nieuwe kustvisie te ontwikkelen en te focussen op vergunningsbeleid. De aanwezigheid van ondernemers op de stranden is namelijk niet alleen goed voor de ondernemers zelf, maar ook voor de economie van het Westland in zijn geheel”, aldus Bakker.

De Westlandse VVD roep het college op om een goede, maar snelle beslissing te nemen over het jaarrond exploitatie dossier. Guus Bakker: “We moeten onze strandpaviljoenhouders ondersteunen om naar een duurzame toekomst voor zowel het strand als de onderneming te kunnen kijken.”