Zomers genieten bij 37 kunstenaars

Algemeen
37 kunstenaars zullen hun werk op 14 locaties presenteren.
37 kunstenaars zullen hun werk op 14 locaties presenteren. (Foto: PR)

Ze hebben er door spelbreker corona vier jaar op moeten wachten, maar niets staat de organisatie in de weg om van de dertiende Open AteLIER Route een kleurrijk succes te maken.

Maar liefst 37 kunstenaars zullen op 27 en 28 augustus hun werk op 14 locaties in De Lier presenteren. Traditiegetrouw zullen er weer veel belangstellenden op de been of fiets zijn om te genieten van veel verschillende kunstvormen.

Het concept lijkt simpel; Lierse kunstenaars presenteren hun mooiste creaties. Voeg daarbij het werk van enkele bevriende gastexposanten en je hebt, als het weer mee wil werken, een formule die al jaren succesvol blijkt te zijn. Met één groot verschil ten opzichte van vorige edities; deze route heeft een zomers karakter in tegenstelling tot vorige uitvoeringen die in het voorjaar gehouden werden. “Je voelt aan alles dat deze route iets extra’s heeft, we mogen weer!” zegt medeorganisator Anja Keijzer, die de 2020-editie door corona uitgesteld zag worden. “Helaas kwam van uitstel afstel. Het voorjaar van 2022 kwam door onzekerheid wat te vroeg, vandaar onze keuze om op zeker te gaan en er een zomerse route van te maken. Gelukkig zijn bijna alle exposanten weer enthousiast aangehaakt met nog meer werkstukken om aan de bezoekers te tonen. Aan de reacties op onze berichten op onder meer sociale media merken we dat veel kunstminnende Westlanders reikhalzend uitkijken naar zaterdag 27 en zondag 28 augustus. Ook van buiten de regio zien we bezoekers die hier komen genieten van een afwisselende tocht die je, als je op tijd start, in één dag kunt afleggen.”

De dertiende Open AteLIER Route kent qua deelname vertrouwde en nieuwe gezichten. Het aanbod is dan ook heel divers; schilderkunst, keramiek, boetseerwerk, sieraden, foto’s, glaskunst etc. Ook de route zèlf is aangepast met maar liefst zeven nieuwe locaties wat voor een verfrissend karakter zorgt. Voor de bezoekers is een routebeschrijving verkrijgbaar in De Lier bij Bloemsierkunst De Carlton, Cafetaria De Eethoek, De Vitaminetuin, Theetuin De Bongaard, Kringloopwinkel Habbekrats en op de locaties. Ook op www.openatelierroute.nl en de Facebookpagina is de dertiende Open AteLIER Route te downloaden en staat het laatste nieuws. De route is van 11.00 tot 17.00 en deelname is gratis.