D66 ziet concrete kansen voor vergroening

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Willem Overkleeft (Archief))

D66 Westland wil dat de gemeente kansen aangerijpt om de omgeving te vergroenen.

In maart 2022 is er een provinciale strategie gepresenteerd om meer bomen en bossen te krijgen in Zuid-Holland. Er is een analyse gemaakt van de provincie, waarbij kansen in beeld zijn gebracht. “De gemeente Westland heeft helaas niet meegedaan met deze strategie,” schrijft fractievoorzitter Benjamin Hofland, “maar gelukkig is het niet te laat om aan te sluiten.”

“Uit de strategie blijkt dat er verschillende concrete locaties zijn in Westland waar nog vergroend kan worden”, aldus D66-fractievoorzitter Benjamin Hofland, “tussen de kassen en vooral aan de kust zijn er volgens de provincie nog een hoop kansen. Wij vragen het college om samen met de provincie deze kansen te grijpen en Westland snel een stuk groener te maken.”

In Het groot Westlands vergroeningsboek staan diverse provinciale locaties waar nog vergroend kan worden. “Het college beloofde aan de slag te gaan met het planten van bomen en zou ook met de provincie gaan praten over hun gronden. Wij willen wel eens weten wat er al is bereikt,” aldus Hofland.