Podium Westland op 3 september

Algemeen
Tijdens Podium Westland kan jong en oud genieten van kunst en cultuur.
Tijdens Podium Westland kan jong en oud genieten van kunst en cultuur. (Foto: Peter Suijker)

Op zaterdag 3 september wordt Podium Westland gehouden in het centrum van Naaldwijk. Het dorp wordt dan omgetoverd tot kunst- en cultuurparadijs. Met optredens, voorstellingen, exposities en workshops presenteert cultureel Westland zich. Podium Westland is gratis.

Op acht locaties presenteert het festival verschillende activiteiten. Een greep uit het programma: het WestlandTheater De Naald is het podium voor veelzijdig talent uit de regio. Loop mee met een backstagetour en zie verschillende acts op allerlei plekken in het theater. Pal naast De Naald wordt een Urban Area gecreëerd waar je aan de slag kan met graffiti, kijken naar en meedoen aan een Breakdance Battle. De parkeerplaats schuin tegenover De Naald wordt omgetoverd tot Selfieplein, hier kunnen kinderen deelnemen aan verschillende workshops en mooie optredens bekijken. Je ziet de circustenten al van verre staan.

Dans

Op het Havenplein staat de caravan van Leon Drums en is een demonstratie van Balletschool Domingos. In de Oude Kerk en op het Wilhelminaplein treden verschillende Westlandse koren op, orkesten, jong talent en dansscholen. Bibliotheek Westland focust zich op de allerkleinsten en leest in de ochtend op een interactieve manier voor uit prentenboeken. Daarnaast kunnen kinderen aan de slag in het Bieblab waar zij proefjes kunnen uitvoeren.

Riksja

In Kunsthalte6 is een expositie van de kunstenaars van kunstenaarscollectief WIT, en Creatief Centrum ’t Atelier opent haar deuren voor iedereen om mee te doen aan verschillende workshops. Stap op het Wilhelminaplein in de riksja en laat je naar de Kunstgarage rijden aan het Zuideinde.

Naast dit alles staat er een podium bij de Slimmerick, met vele bandjes uit Westland, een mooie samenwerking met MuziekCentrum Westland (MCW). Op dit podium gaat ook een heel nieuw initiatief van start: Westland Comedy Café.

En er is nog veel meer. Nieuwsgierig naar alles wat er op 3 september te zien, horen en doen is? Kijk voor het volledige programma op www.westlandcultuurweb.nl/vrije-tijd/podium-westland.