‘Veel belangstelling en bijdragen voor bouw Dierenopvangcentrum’

Algemeen
Onder de bezoekers van de Naaldwijkse Braderie waren veel dierenvrienden.
Onder de bezoekers van de Naaldwijkse Braderie waren veel dierenvrienden. (Foto: PR)

Dit jaar werd op de Naaldwijkse braderie voor het eerst een kraam bemand door de vrijwilligers van DOCW, het dierenopvangcentrum dat zal worden gebouwd aan de Vierschaar.

“Het doel van onze aanwezigheid tijdens de Feestweek was tweeledig: niet alleen het werven van sponsoren om de bouw verder te bekostigen, maar ook om het Westlandse publiek te informeren over het opvangcentrum. Ik kan met trots zeggen dat beide doelen ruimschoots zijn behaald!” aldus bestuursvoorzitter Ulbe Spaans.

Perfecte locatie

Er moet nog wel het een en ander gebeuren voordat het Dierenopvangcentrum Westland de deuren kan openen, vertelt bestuurslid Arie Camfferman. “De grond moet nog bouwrijp worden gemaakt, en dan kan het bouwen pas écht beginnen. We krijgen straks een eigen dierenambulance en een professioneel onderkomen voor Dierenhulp Westland, Egelopvang Het Stekeltje en de Konijnen- en Knaagdierenopvang Westland. Dat kost niet alleen nog veel werk, maar ook financiën. We hebben al erg mooie donaties ontvangen via onze website, maar we zijn er nog niet helemaal. Daarom vonden we het fijn dat we op de Naaldwijkse Braderie konden staan!”

Vrijwilliger Ria Witkamp was een van de mensen die vorige week achter de stand stond. Ze vertelt dat de toegewezen plek perfect bij DOCW paste: “Toevallig stonden wij recht voor de deur van de dierenspeciaalzaak! Dat kon je ook merken aan het publiek, er kwamen nogal wat dierenvrienden voorbij. Veel mensen waren blij dat er eindelijk iets geregeld werd voor dieren in het Westland, en waren positief over de komst van een eigen dierenambulance. We kregen veel belangstellende vragen, en kinderen en volwassenen deden graag mee met de egel-prijsvraag. We hebben ook maar liefst 12 nieuwe vrijwilligers in kunnen schrijven. Een welkome aanvulling op ons huidige team!”

Doneren kan nog steeds

Er was veel goodwill te merken onder het publiek. “DOCW heeft via de collectebus tot nu toe bijna € 400 opgehaald. En de teller loopt nog steeds, doordat mensen via onze QR-code doneren. DierenLot zal deze donaties bovendien verdubbelen. Wij zijn heel blij met deze steun!” aldus Ulbe Spaans. “Je merkt dat DOCW steeds meer gaat leven onder de mensen. Dat is belangrijk, want we moeten de komende tijd nog de nodige meters maken. Ik ben ervan overtuigd dat we straks met alle hulp vanuit de Westlanders een prachtig centrum kunnen neerzetten!”

Wilt u ook uw steentje bijdragen, in financiële of materiële zin? Of heeft u vragen over het nieuwe dierenopvangcentrum? Neem dan contact op met DOCW via 06-24686343 of ulbe.spaans@gmail.com.