Lopersproject Ter Heijde 2022 van start gegaan

Algemeen
Het was zaterdag een drukte van belang op de Westlandse stranden.
Het was zaterdag een drukte van belang op de Westlandse stranden. (Foto: PR)

Het was zaterdag een drukte van belang op de stranden van Monster en omgeving. Maar liefst 120 deelnemers aan het Lopersproject Ter Heijde gingen die middag vanuit Sporthal De Wielepet van start voor hun eerste officiële training. Onder aanvoering van diverse ervaren trainers werd er hardgelopen én gewandeld.

“Een mooi aantal om mee van start te gaan”, aldus de nieuwe projectcoördinator Yvette de Jong. “En dat terwijl we nog tot 15 september hebben voordat de officiële inschrijving sluit. Dus de mensen die nog terug van vakantie komen of er nog even over na willen denken, ook zij zijn ook de komende weken nog van harte welkom om zich bij ons aan te sluiten en óók op heel gezellige wijze in beweging te komen.”

De deelnemers aan het bekende Lopersproject Ter Heijde trainen een kleine drie maanden onder leiding van deskundige trainers naar de apotheose op 19 november toe. Die dag vindt in Monster de Ruitenburg Beach Run plaats (een halve marathon), evenals de Venéco Run (10,3 km) en de Opti-flor Run (5,4 kilometer). Tevens zijn er twee Venéco Frame Runs. Ook wordt er die dag gewandeld onder de naam Lopers Company Westland Walkingtour, zodat tevens wandelaars zich dus nog in kunnen schrijven voor het Lopersproject Ter Heijde 2022. Inschrijven kan via www.terheijderunners.nl.