Westlandia koploper op doelsaldo

Algemeen
Jeremy van Uunen
Jeremy van Uunen (Foto: PR)

Westlandia koploper op doelsaldo

FC ’s-Gravenzande ging in de vierde divisie A van het zaterdagvoetbal voor de tweede keer op een rij onderuit. Na verlies in Alpen aan den Rijn tegen ARC had ook Kloetinge op het Juliana Sportpark de langste adem: 2-3. De thuisclub had nog wel een weerwoord op de openingstreffer van Ruben de Jager en maakte fraai gelijk. Nick Ruigrok kon de felicitaties van ploeggenoten in ontvangst nemen. Twee tegentreffers in de slotfase van de eerste helft nekten de thuisclub uiteindelijk. Doelman Edgar Leerdam stond toen al tussen de palen. Hij verving de aan zijn knie geblesseerd geraakte Jurrian Jouvenaar. Leerdam maakte zo zijn eerste officiële minuten voor FC ’s-Gravenzande. De 2-3 eindstand kwam op het scorebord na een treffer van Angelo Zwirs in de absolute slotfase.

FC ’s-Gravenzande gaat zaterdag op bezoek bij Capelle.

Uitslagen derde speelronde: Jodan Boys-De Dijk 4-3, Smitshoek-sv Poortugaal 3-2, Spijkenisse-ARC 0-1, Zwaluwen-WNC 1-1, FC ‘s-Gravenzande-Kloetinge 2-3, Goes-Nieuwenhoorn 4-0, Achilles Veen-ODIN 59 1-4 en SC Feyenoord-Capelle 2-3.

Programma 17 september, 14:30 uur: Nieuwenhoorn-Zwaluwen, sv Poortugaal-Jodan Boys, Capelle-FC ’s-Gravenzande, ARC-Smitshoek, ODIN 59-Goes, WNC-SC Feyenoord, 15:00 De Dijk-Achilles Veen en 15:00 Kloetinge-Spijkenisse.

Hoge Bomen

Westlandia presteert in de vierde divisie van het zondagvoetbal maximaal en is op doelsaldo de lijstaanvoerder na 2-4 winst in Noordwijk op SJC. Het was de derde overwinning met deze cijfers, waarmee de Naaldwijkers het meest productieve team van de afdeling zijn. Het moet zondag op De Hoge Bomen een vervolg krijgen tegen Velsen, dat na drie duels nog puntloos is. In tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden was de start in Noordwijk voortvarend van Westlandia met de rappe 0-1 van Zion Valies. Na de 1-1 van SJC trok Westlandia de goede lijn door met doelpunten van Mark van der Zalm, Kai Verbeek en Jeremy van Uunen, die zijn vierde treffer van het seizoen maakte. Een kwartier voor tijd sputterde SJC voor de laatste keer tegen.

Uitslagen derde speelronde: Be Quick 1887-Hollandia 1-1, Alcides-De Zouaven 2-2, Rkvv Velsen-Rohda Raalte 1-3, RKAVV-Alphense Boys 2-1, VOC-VKW 0-1, SJC-Westlandia 2-4, HBS-Hoogeveen 4-2, Heino-Purmersteijn 2-3.

Programma 18 september, 14:00 uur: Hoogeveen-VOC, De Zouaven-SJC, Hollandia-HBS, Purmersteijn-Be Quick 1887, VKW-Alcides, Alphense Boys-Heino, Westlandia-Rkvv Velsen, Rohda Raalte-RKAVV.

Minuut stilte

Vierdeklasser Maasdijk speelde met rouwbanden en nam voor de aftrap van de bekerwedstrijd tegen Loosduinen een minuut stilte in acht ter nagedachtenis aan Huib Hoogendonk. De oud-voorzitter van de Westlanders overleed 4 september op de leeftijd van 84 jaar. Hoogendonk staat bij Maasdijk te boek als de altijd goed gehumeurde en bescheiden voorzitter voor wie niets te veel was.

Uitslagen tweede ronde districtsbeker: HVC’10-Alexandria’66 2-4, KMD-Lugdunum 5-3, LYRA-Rhoon 2-2, Maasdijk-Loosduinen 2-2, Quintus-Melissant 7-0, SC Monster-Koudekerk 2-2, Verburch-Sporting Leiden 6-1 en Westlandia-Hellevoetsluis 3-1.

Derde ronde bekerprogramma: Zaterdag 17 september 14:00 uur Meeuwenplaat-LYRA, 14:30 Deltasport-Naaldwijk, GSC ESDO-Maasdijk, Hekelingen-MVV’27, Honselersdijk-CION, MSV’71-Quintus, SEP-KMD, 15:00 uur FC Skillz WV-HVC’10 en Hellevoetsluis-VELO, 17:00 uur DHC 2-Verburch en SC Monster-SVH.

Edgar Leerdam.