Wateroverlast bij Oekraïense opvang De Lier opgelost

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Gemeente Westland)

Update: Maandagmorgen meldt de WOS dat sommige van de woonunits toch weer lekken.

De lekkages in de woonruimtes voor gevluchte Oekraïners in De Lier zijn verholpen. Ook is er een (extra) drainagesysteem aangelegd om wateroverlast na hevige regenval te voorkomen.

Het CDA heeft in de raadsvergadering van woensdagavond 14 september vragen gesteld over de wateroverlast op het nieuwe woonterrein na de hevige regenval in het weekeinde. Naast wateroverlast kampten de bewoners van de woonunits met hitteproblemen in de zomer door het ontbreken van een deugdelijk ventilatiesysteem, bracht CDA-fractievoorzitter Jenny Vermeer ook te berde. Haar fractie vroeg zich af wanneer de problemen worden opgelost.

Van wethouder Barend Rombout (Westland Verstandig, Volkshuisvesting) kreeg zij te horen dat alle woonunits worden voorzien van een ventilatiesysteem. Verder greep de gemeente in het weekeinde wel direct in bij de lekkende woonunits, zei Rombout. Maar de noodoplossingen hielpen niet direct. In de eerste helft van deze week is het wel gelukt de wateroverlast te verhelpen, aldus de wethouder.