Bezuinigingsmaatregelen gemeentelijke panden nog niet nodig

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Lize Kraan)

Gemeentelijke gebouwen zoals de bibliotheek en de gemeentehuizen hoeven nog geen energiebesparende maatregelen te treffen om financiële malaise te voorkomen. Wethouder Anko Goudswaard (GBW, Organisatie) zei dat het energiecontract van de gemeente loopt tot en met 31 december 2024.

Goudswaard antwoordde dat op vragen die Peter Duijsens, fractievoorzitter van coalitiepartij Westland Verstandig, tijdens de gemeenteraadsvergadering van woensdagavond 14 september stelde.

Hoe de situatie is bij accommodaties die de gemeente ondersteunt, zoals zwembaden en sportverenigingen, heeft de wethouder niet exact in beeld. Wel weet hij dat de contracten enorm van elkaar verschillen. Goudswaard wil met clubs in gesprek als zij in nood raken.

WV-raadslid Jan Bogaard stelde de vraag of sporthal de Wielepet in Monster weer mee kan met het gemeentelijke energiecontract. In het verleden viel de sporthal onder het gemeentelijke energiecontract. Die situatie is veranderd. Maar het huidige individuele contract loopt over vier maanden af, weet Bogaard.

Hoewel Goudswaard de situatie van de Wielepet niet precies kent, gaat hij er wel over praten tijdens een overleg dat hij binnenkort heeft met het Wielepetbestuur.