Freshriders fietsen 36.000 euro bij elkaar voor strijd tegen kanker

Algemeen
De deelnemers fietsten € 36.000 bij elkaar.
De deelnemers fietsten € 36.000 bij elkaar. (Foto: Harvest House)

Afgelopen zaterdag 10 september vond de twaalfde Freshride plaats. Vroeg in de ochtend vertrokken een kleine 40 renners uit de AGF-branche bij Harvest House in Maasdijk voor een tocht van ruim 100 of 200 kilometer richting Venlo. De opbrengst van € 36.000,- besteedt de Daniël den Hoed Stichting aan verder onderzoek en ontwikkeling van immuuntherapie in de strijd tegen kanker.

De Freshride geeft blijk van samenwerking binnen de AGF-sector. Na twee jaar afwezigheid werkten er voor de twaalfde keer verschillende vrijwilligers samen voor het realiseren van de tocht. Van het planten van het zaadje tot aan de retailer: uit elke stap van het proces was er wel iemand vertegenwoordigd. De tocht van ruim 200 kilometer begon onder begeleiding van motorrijders en de bezemwagen bij de initiator Harvest House. De kortere tocht van ruim 100 kilometer begon bij Greenbrothers in Zevenbergen, tevens de eerste stop voor de 200 kilometer. Traditiegetrouw zijn de tussenstops bij bedrijven in de AGF-keten. Dit jaar reden de Freshriders van Greenbrothers naar Scherpenhuizen BV in Eindhoven. Vervolgens finishten zij na een hoosbui in de laatste 15 kilometer bij Wijnen Square Crops nabij Venlo.

Rob Noordermeer, verkoper bij Harvest House en medeorganisator Freshride: “Het leuke van de Freshride is dat alle schakels van de keten zijn vertegenwoordigd in ‘het peloton’. Zo werken we op een gezonde manier naar een gezamenlijk doel: een mooie opbrengst voor de goede doelen die we steunen, maar ook het eindpunt van die dag op de racefiets.”