Activiteitenbudget Zondagprogrammering voor senioren

Algemeen
Afbeelding
(Foto: PR)

De meeste mensen verheugen zich op het weekend. Dat geldt echter niet voor een grote groep senioren. Zij kijken tegen een hele lege agenda aan, vooral op zondag. Maar daar kan binnenkort zomaar eens verandering in komen. Want dankzij een nieuwe regeling is het vanaf nu mogelijk financiële ondersteuning aan te vragen voor ontmoetingsactiviteiten voor senioren op zondag.

Het activiteitenbudget wordt beschikbaar gesteld door de gemeente Westland en zowel particuliere inwoners als organisaties in Westland kunnen een voorstel indienen. Per initiatief kan als particulier maximaal 100 euro worden aangevraagd en als organisatie of stichting maximaal 250 euro. Vitis Welzijn voert de regeling uit.

Eenzaam

Iedereen voelt zich weleens eenzaam. De een wat meer dan de ander. Vooral als we ouder worden, lijken we vaker last te hebben van dat gevoel. Een derde van de 75-plussers is dan ook af en toe eenzaam. Soms zelfs zo erg, dat het een slechte invloed heeft op hun gezondheid. Volgens de ouderenorganisaties ervaren veel senioren met name op zondag eenzaamheid. Veel mensen van deze generatie gingen vroeger – toen zij zelf kind waren – juist op zondag bij opa en oma op bezoek. Huidige generaties wonen doorgaans niet ‘om de hoek’ en missen – als tweeverdieners met een druk gezinsleven – vaak de tijd om vader of moeder, of opa en oma frequent te bezoeken. Op zondagen zijn ouderen, kortom, vaak alleen. Dus heb je een leuk idee voor een structurele ontmoetingsactiviteit voor mensen die op leeftijd zijn? Vraag het activiteitenbudget aan en deel het succes.

Voor wie?

Inwoners, stichtingen en verenigingen, maatschappelijke organisaties, maar ook commerciële organisaties, zoals particuliere dansscholen of muziekscholen, winkeliersverenigingen of bedrijven uit de gemeente Westland kunnen een aanvraag indienen. Voorwaarde is dat het initiatief een verbindend karakter heeft en thuiswonende 60-plussers bij elkaar brengt op zondag. Denk aan een wandeling met koffie en gebak of een creatieve workshop.

Verdiep je goed in de voorwaarden van de regeling en neem eventueel contact op met Vitis Welzijn voor advies. Doe de aanvraag voor 1 december 2022 via www.vitiswelzijn.nl/activiteitenbudget. De activiteit moet voor 1 april 2023 hebben plaatsgevonden.