‘Geen van de aanvragen huisvesting arbeidsmigranten haalt eindstreep’

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pexels)

Circa 13 aanvragen voor de huisvesting van arbeidsmigranten op de bedrijven waar zij werken hebben de eindstreep niet gehaald. Dat meldt Westland Verstandig, die wil dat het college de aanvragen opnieuw beoordeelt.

In het actieprogramma van de coalitie wordt een vernieuwde wijze van aanpak van huisvesting arbeidsmigranten geregeld. Daarbij is gekozen voor twee grote locaties bij de Horti Campus en ABC Westland en verder op de bedrijven zelf.

“Onze fractie ontvangt berichten van initiatiefnemers - meestal tuinders - die op zich goede aanvragen hebben, maar die echter in de voorfase of in de verdere procedure niet worden gehonoreerd ofwel verder behandeling dermate ingewikkeld en lastig wordt gemaakt dat het tot niets leidt”, schrijft Peter Duijsens van Westland Verstandig. Het zou gaan om circa 13 aanvragen. “Dit is zeker niet wat het actieprogramma regelt.”

Duijsens wil nu weten hoeveel aanvragen er werden gedaan en of het klopt dat geen enkele het haalde. Ook wil hij alle aanvragen en reacties van het college inzien. Tot slot wil Westland Verstandig dat de reeds afgewezen aanvragen nogmaals worden beoordeeld op haalbaarheid en dat deze op basis van maatwerk worden beoordeeld.