PKN De Lier nu officieel Groene Kerk

Algemeen
De bordjes werden onthuld door drie verschillende generaties gemeenteleden.
De bordjes werden onthuld door drie verschillende generaties gemeenteleden. (Foto: PKN)

De Protestantse gemeente De Lier ontving onlangs groen licht om zich ‘Groene Kerk’ te mogen noemen. Dit houdt in dat de kerk meer en bewust rekening houdt met de gevolgen van het kerkelijk en persoonlijk handelen. In wat de kerk doet en laat, wel of niet aanschaft en gebruikt, wil ze bijdragen aan een leefbare, groene en eerlijke wereld. Zowel lokaal als wereldwijd.

Het initiatief om duurzaamheid op de kerkelijke kaart te zetten is vorig jaar ontstaan. Een enthousiaste en gepassioneerde commissie is aan de slag gegaan en zo zijn de eerste stappen gezet om Groene Kerk te worden.

Sinds 16 september is ook aan de buitenkant van de Domkerk en Vredekerk te zien dat de kerk in De Lier zich inzet voor een betere wereld. De voorzitter van de commissie Groene Kerk hield een korte speech. Vervolgens zijn de bordjes, waarop staat dat de PKN een Groene Kerk is, onthuld door drie verschillende generaties gemeenteleden. 

Vanaf heden schenken ze in de Groene Kerk in De Lier alleen nog maar eerlijke koffie en thee. Eerder is er al een Groene Wandeling gehouden waarin onderweg veel moois uit de omgeving bekeken werd en gesprekken plaatsvonden. En voor de komende tijd wordt er gekeken naar hoe het energiesysteem, gebruik makend van neutrale bronnen, duurzamer gemaakt kan worden.

De kerk heeft zichzelf de opdracht gegeven ieder jaar een duurzame stap te maken en hoopt haar gemeenteleden en de omgeving hiermee te inspireren om ook een steentje bij te dragen aan een duurzamer leven.