Raad van Advies en Toezicht bezoekt Monsterse Reddingsbrigade

Algemeen
De leden van de RvAT met de lifeguards van de Monsterse Reddingsbrigade.
De leden van de RvAT met de lifeguards van de Monsterse Reddingsbrigade. (Foto: PR)

Aan het einde van het zomerseizoen heeft de Raad van Advies en Toezicht van de Monsterse Reddingsbrigade een bezoek gebracht aan de strandpost in Ter Heijde. “Jaarlijks zitten we meerdere keren met de leden van de RvAT om tafel. Zij vormen een klankbord voor het bestuur en geven gevraagd en ongevraagd advies over beleidskeuzes. Ook adviseren zij over het financiële beleid en kunnen zij fungeren als bemiddelaar wanneer dat noodzakelijk is. Het is erg prettig om de expertise van de verschillende leden te kunnen gebruiken voor onze vereniging. Met dit bezoek willen we hun ook de praktijk tonen,” zegt voorzitter Roel Batelaan.

De Raad van Advies en Toezicht bestaat uit Liesbeth Koornneef die als directeur van Vitis Welzijn de focus legt op vrijwilligersbeleid. Gregor Kester is accountant en is daarmee de financieel expert in de Raad. Roel Valstar is jurist en vanuit deze achtergrond adviseur op het gebied van overeenkomsten die de Monsterse Reddingsbrigade sluit met diverse partijen.

Het bezoek aan de strandpost was een uitgelezen moment om te laten zien wat een gemiddelde toezichtsdag inhoudt. De aanwezige lifeguards hebben uit eigen ervaring verteld wat het werk met zich meebrengt. De RvAT-leden reden mee met een patrouille over de Zandmotor en er werd meegevaren om toezicht te houden langs het Noordzeestrand.

“Het is indrukwekkend om met eigen ogen te zien wat de vrijwilligers doen en vooral ook met hoeveel enthousiasme ze dat doen. We hadden dit uiteraard al gehoord en gelezen maar hebben het nu ook met eigen ogen kunnen zien!” zeiden de drie RvAT-leden.

Het nieuwe strandseizoen begint in mei 2023. Jaarrond is er een alarmploeg actief bij de Monsterse Reddingsbrigade.