Dierenhulp Westland viert 2-jarig bestaan met gratis chipregistratie

Algemeen
De huisdieren werden gechipt en gecheckt.
De huisdieren werden gechipt en gecheckt. (Foto: PR)

Zaterdag 1 oktober was de jubilerende Stichting Dierenhulp Westland voor de derde keer op rij aanwezig bij Intratuin ’s-Gravenzande in het kader van dierendag op 4 oktober. Afgelopen week vierden zij hun tweejarig bestaan en dat is te merken want de bekendheid in het Westland groeit per week, steeds meer mensen weten Stichting Dierenhulp te vinden.

Bezoekers konden bij de stand van de Stichting hun huisdier laten checken op chip én of de chip goed geregistreerd staat. Ervaring leert dat het bij dat laatste nogal eens verkeerd gaat: oude telefoonnummers en adressen worden vaak niet aangepast. Het aanwezige bestuur van de stichting en vrijwilligers gaven de bezoekers voorlichting hoe ze de gegevens konden aanpassen in het geval dat die niet goed stonden.

Dierenhulp Westland maakte van de gelegenheid gebruikt om bezoekers te informeren over het Dieren Opvang Centrum Westland, DOCW, dit gaat gebouwd worden op de grens van Naaldwijk en ’s-Gravenzande aan de Vierschaar.

In het Westland is er nog geen opvang voor dieren. In het pand van DOCW komt opvang voor diverse diersoorten, Stichting Dierenhulp Westland zal zich daar vestigen met een eigen ambulancepost mét opvangmogelijkheid voor hulpbehoevende dieren en gaan rijden met hun eigen dierenambulance. Ook komt er een (nood) opvangmogelijkheid voor hulpbehoevende dieren. Vanuit de Vierschaar kan Stichting Dierenhulp Westland snel ter plekke zijn en hulp bieden in het Westland. De dierenambulance die nu in het Westland rijdt komt uit Den Haag waardoor aanrijtijden en hulp bieden dan vaak lang duurt en baasjes moeten nu ook voor hun gevonden dier naar Den Haag rijden. Dat wordt zodra het DOCW is gerealiseerd verleden tijd.

Voor de bouw van het DOCW maar ook voor de eigen ambulancepost is er veel geld nodig. Daarom komt de verdubbelaar actie van Stichting DierenLot goed van pas. Elk voor 8 oktober ontvangen bedrag tot 100 euro wordt door DierenLot verdubbeld. Wilt u ook doneren? Dit kan via de speciale link die te vinden is op de facebook pagina van de stichting.

Om Stichting Dierenhulp Westland in te schakelen hoeft u niet te wachten tot de bouw gereed is. Heeft u een dier gevonden, is er een dier dat hulp nodig heeft of moet er een chip worden gecontroleerd, bel dan 06-49384791. Zij zoeken altijd wel naar een oplossing. De Stichting heeft 30 vrijwilligers met een chipreader in alle dorpskernen van het Westland en Hoek van Holland. Ook heeft zij een achterban van 100 vrijwilligers die ingezet kunnen worden bij vermissing van een dier.

Stichting Dierenhulp Westland is te vinden op Facebook, Twitter, Instagram en heeft een eigen website www.dierenhulpwestland.nl Ook is de stichting medebeheerder van de Facebook pagina’s “Huisdieren vermist/gevonden regio Westland” en ‘Huisdieren vermist/gevonden Hoek van Holland”. Hier kunnen mensen hun vermiste huisdier plaatsen maar ook als er een dier gevonden is kunnen deze daar gemeld worden. Alle vermiste én gevonden dieren van Amivedi worden tevens hier geplaatst. De beide pagina’s hebben een gezamenlijk bereik van bijna 9.000 leden wat cruciaal is voor de herkenning van de geplaatste dieren en het terugvinden een grotere kans geeft.

De stichting is dankbaar voor het vertrouwen en de steun die zij ontvangt van de inwoners en zij ziet uit naar de verdere ontwikkelingen zodat (huis) dieren en hun eventuele baasjes in de regio steeds beter geholpen kunnen worden.