KNRM’ers Ter Heijde in TV-serie ‘Redders op Zee’

Algemeen
Van links naar rechts: Eric van den Akker, Ger Burger en Natascha Ringeling.
Van links naar rechts: Eric van den Akker, Ger Burger en Natascha Ringeling. (Foto: Matty van Wijnbergen)

Eric van den Akker, Ger Burger en Natascha Ringeling van KNRM station Ter Heijde doen mee aan de nieuwe tv-serie ‘Redders op Zee’.

De tv-serie geeft een inkijkje in wat er gebeurt als de reddingboot de haven heeft verlaten voor een reddingsactie op het water én in het leven van de bevlogen redders. Met dit laatste wil de KNRM laten zien dat je als vrijwilliger geen superheld hoeft te zijn, maar dat het gewone mensen zijn. Daarnaast laat het de impact zien die het reddingwerk heeft op niet alleen de vrijwilliger, maar ook zijn of haar omgeving. Bemanningslid zijn bij de KNRM is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Als de pieper gaat, moeten zij binnen enkele minuten kunnen uitvaren.

De tv-serie maakt gebruik van actiebeelden van meerdere reddingstations. Hiervoor zijn op de reddingboten camera’s bevestigd en wordt de bemanning gevraagd om een go-pro te dragen op het overlevingspak. Deze actiebeelden worden in de serie gebruikt en waar nodig geven de bemanningsleden en geredden achteraf een toelichting in een interview. Hiernaast vinden er draaidagen plaats waarbij de filmcrew een kijkje neemt bij een vrijwilliger thuis. Van reddingstation Ter Heijde zijn Eric van den Akker (49 jaar, 15 jaar KNRM), Ger Burger (51 jaar, 10 jaar KNRM) en Natascha Ringeling (44 jaar, 6 jaar KNRM) gevolgd.

Redders op zee is vanaf dinsdag 11 oktober te zien op NPO1 om 21.30 uur.