Westlands Schaatsmuseum eind dit jaar open

Algemeen
Het Westlands Schaatsmuseum hoopt in november of december weer open te kunnen.
Het Westlands Schaatsmuseum hoopt in november of december weer open te kunnen. (Foto: PR)

Het Westlands Schaatsmuseum hoopt aan het einde van dit jaar de deuren te openen van haar nieuwe locatie in ‘s-Gravenzande. Het museum moest in mei van dit jaar haar deuren sluiten in De Lier omdat de huur van het pand werd opgezegd.

Hert museum opent haar nieuwe locatie met de expositie ‘Van Wim tot Jutta’, verwijzend naar de ’s-Gravenzandse schaatshelden Wim van der Voort en Jutta Leerdam. Maar niet alleen aan hen, maar ook aan de recreatieve s’-Gravenzandse schaatsers zal aandacht worden geschonken. Daarvoor is het museum op zoek naar leuke foto’s van schaatsers op de banken of op de vaart bij de veilingkade. Die foto’s kunnen gemaild worden naar: info@westlands-schaatsmuseum.nl.

Voordat het museum open kan moet er nog veel werk verzet worden; vitrines moeten worden opgeknapt, wanden moeten worden geschilderd en lampen moeten worden gemonteerd. Ook na opening van het museum is er behoefte aan uitbreiding van het vrijwilligersbestand. Wie interesse heeft kan bellen met Coby Verbeek op 06-53353341 of mailen naar info@westlands-schaatsmuseum.nl.