Leo en Bram gaan weer naar Albanië

Algemeen
 Leo Hofland en Bram Keijzer gaan ook dit jaar weer naar Albanië.
Leo Hofland en Bram Keijzer gaan ook dit jaar weer naar Albanië. (Foto: Privé)

Ook dit jaar zullen Leo Hofland en Bram Keijzer een vracht hulpgoederen voor de stichting Hulp voor Albanië naar Albanië brengen. 

Door de stichting Hoop voor Albanië wordt er al meer dan 30 jaar op allerlei manieren hulp geboden. Zo is dit jaar onder meer een prefab gebouw vanuit Nederland naar Albanië getransporteerd en weer opgebouwd in het plaatsje Kombinat. Dit gebouw vervangt het vorige kerkgebouw wat door de aardbeving in 2019 was verwoest.

Het realiseren van het transport wordt wel steeds lastiger, merken Leo en Bram. “De kosten rijzen de pan uit”, vertellen ze. “Alleen voor de brandstof, schrik niet, zijn we al 3500 euro kwijt. Dan komen daar de tol en de veerboot nog bij...”

Daarom willen de twee ook deze keer weer een beroep op de Westlanders doen voor een financiële ondersteuning om deze reis te bekostigen. Daarnaast vragen Leo en Bram extra aandacht voor voedsel- en houtpakketten om de arme mensen in Albanië deze winter door te laten komen.

Het plan is om woensdag 2 november te vertrekken en een week later weer thuis te komen. “Wij zijn ons terdege bewust dat ook hier in Nederland de kosten enorm gestegen zijn. Desondanks vragen wij u toch ‘onze rit’ en de actie voedsel- en houtpakketten financieel te ondersteunen. Een donatie is van harte welkom op Bankrek. NL52RABO 0353 0707 77 t.n.v. Hoop voor Albanië o.v.v. Rit Leo en Bram.”