Pannenkoeken eten voor Oekraïne

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Stock)

Pannenkoeken eten en tegelijk iets doen voor het goede doel? Dat kan op vrijdag 25 en zaterdag 26 november in Monster. In The Vineyard (voorheen de Historische Druiventuin) aan de Vlotlaan 535 staat twee dagen lang een pop-up pannenkoekenrestaurant van Stichting Timea.

Stichting Timea is een Monsters initiatief waarmee al meer dan 20 jaar op kleinschalige wijze hulp verleend wordt aan kansarme kinderen en gezinnen in West-Oekraïne. Twintig jaar geleden heeft één van de stichtingsleden als verpleegkundige gewerkt in een kinderziekenhuis en kindertehuis. Hierdoor zijn warme banden ontstaan met diverse Westlanders waardoor onder meer jaarlijks kinderkampen werden georganiseerd.

Sinds de oorlog verleent Stichting Timea noodhulp via een lokale partner: Stichting Opika. In een land waar weinig tot geen sociale voorzieningen zijn, komen door de oorlog toch al kwetsbare groepen zoals weeskinderen, ouderen en zwakke gezinnen, nu in grote problemen. Om hen te helpen is geld nodig en dat wordt onder meer ingezameld door pannenkoeken te bakken.

Het restaurant is vrijdag 25 november geopend van 18.00 tot 20.00 uur en op zaterdag 26 november van 12.00 tot 14.00 uur en van 17.00 tot 19.00 uur.

Voor meer informatie en reserveren, zie www.stichtingtimea.nl.