Burgemeester bezoekt Stichting Avavieren

Algemeen
De burgemeester liet zich uitvoerig informeren over alle mogelijkheden die Avavieren te bieden heeft.
De burgemeester liet zich uitvoerig informeren over alle mogelijkheden die Avavieren te bieden heeft. (Foto: Avavieren)

Burgemeester Bouke Arends heeft op woensdag 2 november een werkbezoek afgelegd aan Stichting Avavieren op Strandpark Vlugtenburg in ’s-Gravenzande.

Hij werd ontvangen in de groepsruimte van Avavieren, waar hij welkom werd geheten door de voorzitter Jan Omvlee en de bestuursleden Ingrid Vermeer en Maarten Kuiper. Vervolgens gaven de initiatiefnemers Elly en Hans Prins via een beamerpresentatie het ontstaan en de ontwikkeling van Avavieren weer.

De burgemeester liet zich uitvoerig informeren over alle mogelijkheden die Avavieren te bieden heeft, zoals de snoezelruimte en hulpmiddelen als tilliften, bedden en een speciale geluidswand en spellen die door vrijwilligers speciaal gemaakt zijn voor kinderen en ouderen met een beperking.

Daarnaast zijn de strandhulpmiddelen bewonderd, waarmee het strand toegankelijker wordt gemaakt voor mensen die gebonden zijn aan hun rolstoel of slecht ter been zijn. Burgemeester Bouke Arends was zeer onder de indruk van de activiteiten en de vele mogelijkheden bij Stichting Avavieren en hij was trots dat dit in Westland allemaal mogelijk is.