Sinterklaas in ‘s-Gravenzande 2022: Speurtocht, logeerhuis en intocht

Algemeen
Sinterklaas en zijn Pieten worden in Westland warm ontvangen.
Sinterklaas en zijn Pieten worden in Westland warm ontvangen. (Foto: Stock)

Sinterklaas en zijn Pieten worden in Westland warm ontvangen. In bijna alle dorpen worden activiteiten georganiseerd. Zo ook in ‘s-Gravenzande.

Sinterklaasspeurtocht

Zo wordt er een heuse Sinterklaasspeurtocht georganiseerd. Wil je meedoen aan de speurtocht van Sinterklaas? Haal je speurtocht op bij Top1Toys of Haar en Zo en los de vragen op. Heb je alle antwoorden gevonden, lever dan je formulier in bij het logeerhuis van Sinterklaas aan de Langestraat 132. De speurtocht kan ingeleverd worden tot en met maandag 5 december. Onder de inzendingen verloten de winkeliers drie cadeaubonnen van € 25 per stuk, te besteden bij de winkeliers in het centrum van ‘s-Gravenzande. De uitslag wordt in de week van 5 december bekend gemaakt.

Sinterklaas logeert deze weken in zijn prachtige logeerhuis aan de Langestraat 132, bij Kinderdagverblijf Okidoki. Doe je tekening of je verlanglijstje in de Sinterklaas brievenbus bij het logeerhuis, dan krijgt hij een mooi plekje in het huis van Sinterklaas. Hier maak je Sinterklaas superblij mee!

Intocht

Wil je Sinterklaas persoonlijk verwelkomen in ‘s-Gravenzande? Hij komt op 19 november aan in het Breeje Durp. Om 13.00 uur vertrekt de Sinterklaasparade vanaf de Kiem onder begeleiding van GLAZ. Om 13.30 uur start de kindershow op het Marktplein. Sinterklaas komt daar om 14.00 uur aan. Vanaf 15.00 uur wandelen Sinterklaas en de Pieten door het centrum en kun je met Sinterklaas op de foto. De route is van Parkeerplaats de Kiem, Kon. Julianaweg, Laan der verenigde Naties, Rode Kruislaan, Boerenlaan, Kon. Julianaweg, Albert Schweitzerlaan, Rederijkerslaan, Van Lennepstraat, Oudelandstraat, Langestraat en Marktplein. Dansgroep Papillon verzorgt dansoptredens in het centrum en GLAZ speelt Sinterklaasliedjes op diverse locaties. Goed om te weten; in ‘s-Gravenzande loopt de glutenvrije piet ook mee!