Westland wipt 10.550 tegels

Algemeen
Door tegels te wippen en groen te planten wordt een tuin klimaatbestendiger.
Door tegels te wippen en groen te planten wordt een tuin klimaatbestendiger. (Foto: PR)

In de afgelopen zeven maanden heeft Westland meegedaan aan het NK Tegelwippen. De Tegeltaxi heeft 8 keer gereden en hierbij 100 huishoudens bezocht. Er zijn in totaal 10.550 tegels gewipt. Dit staat gelijk aan ongeveer 1,5 voetbalveld.

Daarmee heeft Westland de 17 plaats bereikt van de 22 gemeenten met meer dan 100.000 inwoners. Breda wipte met 1076,83 tegels per 1000 inwoners relatief gezien het meest. Den Haag wipte in absolute zin het meest: daar moesten 306.178 tegels het onderspit delven.

In totaal hebben meer dan 2,8 miljoen tegels in Nederland ruimte gemaakt voor groen: een nieuw record voor het NK Tegelwippen. Onder het motto ‘tegels eruit, groen erin’ zetten bewoners zich gezamenlijk in voor een fijnere leefomgeving en een meer klimaatbestendige toekomst. Maar liefst 135 gemeenten streden mee.

“We hebben dit jaar voor het eerst meegedaan aan het NK Tegelwippen en hebben gemerkt dat dit voor veel Westlanders een extra stimulans was om de tuin te vergroenen! Prachtig dat Westlanders zo meewerken aan een groener Westland. De actie is wat ons betreft een succes en volgend jaar doen we weer mee!” Aldus wethouder Michiel Ferwerda.