Kerstmarkten in Westland 2022: de gezelligste markten op een rij

Algemeen
In Westland barst het ook in 2022 van de sfeervolle en gezellige kerstmarkten.
In Westland barst het ook in 2022 van de sfeervolle en gezellige kerstmarkten. (Foto: Rolf van Koppen Fotografie - Marit Storm (Archief))

Kerstmis komt er aan en dat betekent kerstmarkten. Vind je de gezellige, leukste en meest sfeervolle kerstmarkten van het Westland in Wateringen, Honselersdijk, Naaldwijk of toch in ‘s-Gravenzande? Je leest het hieronder!

Honselersdijk

Op 11 december wordt de kerstmarkt in Honselersdijk gehouden. De markt wordt georganiseerd door MOV (Missie, Ontwikkeling en Vrede) en vindt plaats in de RK kerk van O.L.V. v. Goeden Raad aan Dijkstraat 23 te Honselersdijk. De kerstmarkt is open na de zondagmorgenviering om ongeveer 10.45 uur en wordt om 14.30 afgesloten. Het hele jaar door is er in de missiewinkel van alles aan kerstartikelen binnen gebracht en opgeslagen. De zaterdag ervoor zullen er weer veel dozen worden uitgepakt door een groot team vrijwilligers zullen op zondag alle stands weer bemand worden zodat iedereen weer op zoek kunt gaan naar mooie kaarsen, engelen en kerstballen, verlichting en zelf gemaakte kerststallen. Voor de inwendige mens zijn er natuurlijk weer koffie, thee, chocomel en zelfgebakken wafels te koop. Dit jaar is er ook verse erwtensoep. De opbrengst is bestemd voor Stichting Avavieren.

Naaldwijk

Op vrijdag 9 december van 12.00 tot 18.00 uur en zaterdag 10 december van 11.00 tot 17.00 uur is er een kerstmarkt in de Oude Kerk te Naaldwijk. De kerk zal weer vol staan met kraampjes met (kerst)decoraties, tassen, sieraden, sjaals, lekkernijen, kerstkaarten, hebbedingetjes, kerststukken, verzorgingsproducten, tweedehands artikelen, proeverijtjes en nog veel meer. Op zaterdag zijn er workshops voor de kinderen verzorgd door Westlandse Kinderfeestjes. De kerstmarkt is te bezoeken onder het genot van een kopje koffie , erwtensoep of een glaasje glühwein. Op de piano worden kerstliedjes gespeeld. Op beide dagen om 15.00 verzorgt Koor 4Fun een mooi optreden met bekende kerstliedjes.

Bij De Vlietwoning is op zaterdag 17 december van 13.00 tot 16 00 uur een Dickens Winter Fair. In en rondom de boerderij zal alles in gezellige Kerstsfeer worden gebracht met kraampjes met lekkernijen en proeverijen. Aanwezigen kunnen op de foto gaan in Dickenskleding of met de Kerstman, de toekomst laten voorspellen door een Waarzegster en genieten van een optreden van ‘De Plankeniers’ in Dickensstijl. Entree is gratis. Wilt u een kraam huren? Dat is ook gratis en kan via Henk Knol: 06-51189572.

Ter Heijde

Op vrijdag 9 december wordt van 16.00 tot 18.00 uur in de Kerk van Ter Heijde aan Zee de jaarlijkse Kerstmarkt gehouden. U kunt tijdens onze sfeervolle kerstmarkt diverse kerstartikelen kopen en zelfgemaakte spulletjes en kerststukjes. Natuurlijk hebben wij ook heerlijke appelbeignets en oliebollen, zelfgemaakte jam en Chutney voor u. U kunt inschrijven op de kaart en de Ezel en daarbij prachtige prijzen winnen. In de bovenzaal zal de Boekenmarkt voor u geopend zijn. U bent van harte welkom.

‘s-Gravenzande

Op zaterdag 17 en zondag 18 december is er weer Kerstmarkt in het centrum van ‘s-Gravenzande. Ruim 90 kramen staan dit weekend opgesteld op het Marktplein, de Langestraat en de v.d. Kasteelestraat met leuke kerstartikelen. Voor de kids zijn er diverse leuke attracties, muziek en natuurlijk komt de Kerstman langs. De markt is op zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.


Kerstmarkt in ‘s-Gravenzande - Maarten van der Meer

Wateringen

Eerder stond in dit overzicht vermeld dat er een kerstmarkt bij Boerderij Dichtbij in Wateringen zou zijn, maar dit klopt niet. 

Ben jij op de hoogte van een Westlandse kerstmarkt die hier nog niet bij staat? Mail de redactie dan op redactie.hhw@uitgeverijwestmedia.nl!