Monsterse redders ontvangen waarderingsmunt voor inzet in Limburg

Algemeen
Op de foto van links boven naar rechts onder: Bart, Barry, Nienke, Mike, JoepJan, Martin, Marco, Brend en Rick.
Op de foto van links boven naar rechts onder: Bart, Barry, Nienke, Mike, JoepJan, Martin, Marco, Brend en Rick. (Foto: PR)

Afgelopen vrijdag 11 november heeft een aantal leden van de Monsterse Reddingsbrigade een waarderingsmunt ontvangen voor hun inzet tijdens de watersnood in Limburg. Tijdens de zomer van 2021 kreeg een deel van Limburg te maken met hoogwater door extreme regenval, al snel volgde een noodscenario en gingen redders vanuit het hele land naar de regio. Namens de Nationale Reddingsvloot zijn deze vrijwilligers bedankt met een waarderingsmunt.

Vorig jaar zomer trok de Nationale Reddingsvloot naar Limburg om te helpen bij de watersnood. Er trokken meer dan 20 pelotons naar het gebied, waaronder een peloton met leden van de Monsterse Reddingsbrigade. In totaal zijn er 14 leden van de vereniging naar het gebied afgereisd over een tijdbestek van meerdere dagen. “We zijn ontzettend trots op onze leden en de bijdrage die ze hebben geleverd tijdens de watersnood, hiervoor wil ik Pieter, Marco, Rick, Robbin, Nienke, Barry, Kees, Mike, Brend, Bart, JoepJan, Luc, Martin en Dexter graag bedanken. De waarderingsmunt is voor hen een mooi aandenken aan een bizarre gebeurtenis”, aldus Roel Batelaan, voorzitter Monsterse Reddingsbrigade. De waarderingsmunten werden door de leden met gepaste trots ontvangen, daarnaast kregen zij nog een mooie bos bloemen vanuit de vereniging als extra blijk van waardering.