Naaldwijkse gehuldigd: 50 jaar Nierstichting-vrijwilliger

Algemeen
Mieke Dekker (midden) werd verrast door Annet Kruijt, collectecoördinator van Naaldwijk en Cees de Krijger van de Nierstichting.
Mieke Dekker (midden) werd verrast door Annet Kruijt, collectecoördinator van Naaldwijk en Cees de Krijger van de Nierstichting. (Foto: PR)

In 1972 organiseerde El Mosterd-Groenendijk voor het eerst de collecte voor de Nierstichting in Naaldwijk. Mieke Dekker, toen 22 jaar jong, was meteen enthousiast toen ze gevraagd werd om ook langs de deuren te gaan voor de Nierstichting.

Inmiddels zijn we 50 jaar verder en zet Mieke zich nog steeds jaarlijks met evenveel enthousiasme in als vrijwilliger voor de Nierstichting. Ze heeft ondertussen een aantal rollen binnen de Naaldwijkse vrijwilligersorganisatie bekleed, nu als wijkcoördinator van haar eigen woonwijk. En het collecteren zelf, doet ze er nog jaarlijks ‘gewoon’ bij.

Naast het vrijwilligerswerk voor de Nierstichting is Mieke ook actief als vrijwilliger voor het Taalcafé waar niet Nederlandse medelanders de Nederlandse taal wordt aangeboden. Maar ook zorgt ze samen met diverse andere vrijwilligers dat er wekelijks een heerlijke maaltijd in het ‘buurtrestaurant Ontmoetingskerk’ wordt geserveerd om zo de sociale contacten onder de veelal ouderen Naaldwijkers op peil te houden.

Mieke denkt er nog niet aan om het vrijwilligerswerk voor gezien te houden, ze heeft er nog zoveel plezier in. En passant geeft ze bij de redactie ook nog aan dat nieuwe vrijwilligers altijd meer dan welkom zijn bij de Nierstichting. Hiervoor kan contact worden gezocht met Annet Kruijt via kruijt15@caiway.nl.