Vragen over ‘communicatieverbod’ voor Seniorenraad met wethouder

Algemeen
Wethouder Barend Rombout.
Wethouder Barend Rombout. (Foto: Boerlage fotografie vof)

Een Facebookbericht van de Seniorenraad Westland heeft geleid tot vragen aan het college. In het bericht beklaagt de belangenorganisatie voor senioren zich over het feit dat zij kennelijk niet meer direct met seniorenwethouder Barend Rombout mag communiceren.

In plaats daarvan worden de senioren verwezen naar de Adviesraad Sociaal Domein Westland. Dat schiet bij de Seniorenraad Westland in het verkeerde keelgat, omdat zij zich door ASDW voelt weggezet als ‘veredelde vrijwilligersclub’.

De Seniorenraad was juist zo blij met het feit dat er een seniorenwethouder in het college zit. “Ik kan me ook niet voorstellen”, schrijft Gerard van Daalen namens de Seniorenraad, “dat dit idee van de coalitiepartijen afkomstig is; zij hebben ons tenslotte persoonlijk uitgenodigd om onze wensen kenbaar te maken! Komt het idee dan van de wethouder, die liever in een ivoren toren zit en alleen ambtelijke stukken duldt van één partij?”  

André van den Berg van GemeenteBelang Westland heeft vragen over de situatie gesteld aan het college. Hij verondersteld dat één en ander op een misverstand, omdat zich niet kan voorstellen dat de Seniorenraad echt niet meer met de wethouder mag communiceren.