‘Pius X wacht al drie maanden op geld gemeente’

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pius X)

Muziekvereniging Pius X in Poeldijk dreigt in financiële problemen te komen omdat de gemeente een toegekende subsidie nog niet heeft uitgekeerd. Dat meldt LPF Westland.

Afgelopen zomer vroeg Muziekvereniging Pius X Poeldijk twee subsidies aan in het kader van de subsidieregeling Cultuurimpuls Corona Westland 2022. Eén van de twee subsidies wilde de vereniging gebruiken voor het organiseren van een concert in augustus ter ere van haar 110-jarig bestaan. “De behandelend ambtenaar gaf aan de vereniging aan, dat de gevraagde subsidie van € 6.000,- was toegekend en binnen korte tijd overgemaakt zou worden, waarna het concert ook daadwerkelijk werd georganiseerd”, aldus John Witkamp en André van der Meer van LPF Westland.

Ondanks dat de vereniging regelmatig contact had met de behandelend ambtenaar is het toegezegde bedrag nog steeds niet uitgekeerd. LPF vraagt het college nu wanneer de subsidie wordt uitgekeerd, omdat Pius X inmiddels in financiële problemen komt.

D66 stelde onlangs ook al vragen over het ‘chaotische’ verloop van het uitkeren van de Cultuurimpuls Corona Westland. LPF Westland ziet een patroon van ‘het niet uitvoeren van beleid en het niet nakomen van afspraken’.

Wethouder Barend Rombout laat in zijn antwoorden weten dat de vereniging in week 49 haar geld ontvangt. De vertraging werd veroorzaakt door ziekte van een medewerker.