Toch geen ‘communicatieverbod’ voor Seniorenraad

Algemeen
Wethouder Barend Rombout.
Wethouder Barend Rombout. (Foto: Boerlage fotografie vof)

De Seniorenraad Westland kan gewoon contact opnemen met wethouder Barend Rombout. Dat meldt de wethouder in zijn antwoord op vragen van GemeenteBelang Westland. 

Die fractie had, op basis van een Facebookbericht van de Seniorenraad Westland, gevraagd wat er aan de hand was. In het facebookbericht beklaagt de belangenorganisatie voor senioren zich over het feit dat zij kennelijk niet meer direct met seniorenwethouder Barend Rombout mag communiceren. Middels een brief zou de wethouder de senioren hebben doorverwijzen naar de Adviesraad Sociaal Domein Westland.

Dat schoot bij de Seniorenraad Westland in het verkeerde keelgat, omdat zij zich door ASDW voelt weggezet als ‘veredelde vrijwilligersclub’. 

“Een en ander betreft een misverstand”, schrijft de wethouder. In de door de Seniorenraad aangehaalde brief is gemeld dat de advisering van de Seniorenraad via de ASDW aan het college kan worden aangeboden. [...] Met de Seniorenraad is afgesproken dat zij, wanneer er een dringende kwestie speelt, altijd een afspraak kan maken met de wethouder. De Seniorenraad is ook medegedeeld dat er tussentijds de mogelijkheid is om met vragen of met suggesties rechtstreeks contact op te nemen met beleidsmedewerkers.” De wethouder gaat de Seniorenraad uitnodigen voor een gesprek.