Renovatie Wateringse molen stapje dichterbij

Algemeen
Als het goed is kan de molen in het voorjaar van 2023 weer draaien.
Als het goed is kan de molen in het voorjaar van 2023 weer draaien. (Foto: PR)

Goed nieuws voor Wateringse molen De Windlust: Provincie Zuid-Holland heeft subsidie toegekend voor het groot onderhoud dat nodig is aan de molen.

De molen staat sinds september stil wegens zwakke plekken in het metalen wiekenkruis. Het is op dit moment niet veilig om de molen wekelijks te laten draaien.

De subsidie was aangevraagd door Stichting vrienden van de Wateringse molen, die zorgt voor de instandhouding van het erfgoed. “Nadat het subsidieverzoek was ingediend was het afwachten voor de Stichting”, vertelt voorzitter Guus Wouters. In dit kader bracht ook Willy de Zoete, gedeputeerde voor cultuur en erfgoed van Provincie Zuid-Holland, begin november een bezoek aan de Wateringse molen. Ze wilde graag in de praktijk bekijken wat dit groot onderhoud, waar veel molens in Zuid-Holland mee kampen, inhoud.

Stichting vrienden van de Wateringse molen is druk bezig het financiële plaatje rond te krijgen, om het herstel van het wiekenkruis te kunnen gaan uitvoeren. “Met deze bijdrage van Provincie Zuid-Holland, uit de erfgoedlijn ‘groot onderhoud aan molens’, komen we een stapje dichter bij het herstel van de molen. Maar daarmee zijn we er nog niet, er is nog meer subsidie en sponsoring nodig om dit onderhoud te bekostigen. We hopen in de loop van het voorjaar 2023 te kunnen starten met de werkzaamheden. Het gaat dus nog even duren voordat molen Windlust weer volop kan draaien”, aldus Wouters.