Wethouders bezoeken De Jong Verpakking

Algemeen
De wethouders wilden persoonlijk de vorderingen op de bouwplaats van De Jong Verpakking zien.
De wethouders wilden persoonlijk de vorderingen op de bouwplaats van De Jong Verpakking zien. (Foto: PR)

Wethouders bezoeken De Jong Verpakking

Op vrijdag 25 november hebben de wethouders Pieter Varekamp en Ben van der Stee de bouwplaats van De Jong Verpakking in De Lier bezocht. Samen met Arjan Droog, Leo Boeren, Ingrid Hof en Marjorie van Breda vanuit de gemeente Westland wilden zij persoonlijk zien hoe de bouwwerkzaamheden van de grootste golfkartonfabriek van Europa vorderen.

Vanuit De Jong Verpakking waren eigenaar Henk de Jong, Dick Schep en Henkjan Berendsen aanwezig. WDP was vertegenwoordigd door projectontwikkelaar Dick Hootsen. Nadat de wethouders en ambtenaren van gemeente Westland op de hoogte waren gebracht van de huidige status, hebben zij een rondleiding gekregen op de bouwplaats.

Uitbreiding

Het pand wordt gerealiseerd naast het huidige gebouw van De Jong Verpakking op industriegebied Westerlee in De Lier. In september 2020 zijn de sloopwerkzaamheden begonnen, waarna de grond bouwrijp is gemaakt. In juni 2021 is de eerste paal geslagen en begin volgend jaar zullen de werkzaamheden afgerond worden. Henk de Jong, eigenaar van De Jong Verpakking: “We zijn al geruime tijd met de gemeente in gesprek. Het is heel goed om hen nu live de status van de werkzaamheden te kunnen laten zien.”

Op een vloeroppervlakte van ongeveer 50.000 m2 wordt een productielocatie gebouwd van bijna 100.000 m2 vloeroppervlakte. Door de beperkt beschikbare grond in de gemeente is er besloten om boven de productievloer een expeditiehal en parkeerdek voor vrachtwagens te bouwen.