Tweede boek Erik Huisman over een ‘machtig kankerjaar’

Algemeen
De cover van het tweede boek van Erik Huisman.
De cover van het tweede boek van Erik Huisman. (Foto: PR)

Monsternaar Erik Huisman heeft zijn tweede boek uitgebracht. Vorig jaar debuteerde hij met Mallemolen - Een prachtig kankerjaar. En nu is er Mallemolen 2 - Een machtig kankerjaar.

Het nieuwe boek is een verslag van zijn tweede jaar als kankerpatiënt. Dat was een in alle opzichten machtig jaar. Machtig mooi. En - natuurlijk - ook machtig lastig. Want leven met kanker, opkrabbelen van chemo- en hormoontherapie, je leven weer oppakken en dan proberen te re-integreren op je werk is niet gemakkelijk.

Erik is er aan gaan staan. Opnieuw. Zijn eerste boek (nog verkrijgbaar) ging blijmoedig en recht uit het hart over de diagnose en wat dat met hem en zijn omgeving deed, over de chemotherapie die volgde en over zijn pogingen om weer iets sterker en stabieler te worden. Hij beschreef zijn ervaringen in verhalen en gedichten en illustreerde die met (vooral) foto’s.

‘Mallemolen 2 - Een machtig kankerjaar’ is het vervolg op dat eerste boek. Door het voorwoord is het los daarvan te lezen. Erik neemt je vol vuur mee vanaf de eerste ‘verjaardag’ als kankerpatiënt en zijn eerste stap op het pad van re-integratie op het werk naar het afsluiten van zijn tweede kankerjaar en het toekennen van een WIA-uitkering.

Erik schrijft soms rauw en soms gepolijst, maar altijd met hoop en vertrouwen en met zicht op wat mooi en waardevol is. Met die blik kijkt hij ook vooruit. In zijn tempo en onder zijn regie gaat hij onder meer zijn verhaal delen. Als verteller. Onlangs maakte hij zijn debuut bij IPSO, de branchevereniging van centra voor leven met en na kanker. Mallemolen 2 wordt in eigen beheer uitgegeven. Het telt ruim 250 pagina’s en kost € 27,50. Dat is de drukprijs plus € 2,50 die naar Carma gaat. Bestellen kan via ealhuisman@gmail.com. Erik brengt het boek langs (regio Westland/Den Haag) of stuurt het op (kosten € 4,50).