Belgisch bedrijf neemt Van den Bos Flowerbulbs over

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Google Maps)

Het Belgische familiebedrijf Heylen Group neemt de aandelen van Van den Bos Flowerbulbs over.

Sinds het najaar van 2017 is het Honselse Van den Bos Flowerbulbs eigendom geweest van Foreman Capital, een private equity bedrijf uit Amsterdam. Na een periode van 5 jaar heeft het zijn aandelen overgedragen aan het Belgische familiebedrijf Heylen Group.

Commitment

Deze groep gaat samen met het bestaande managementteam onder leiding van Robert Piek, sinds juni 2020 CEO van het bloembollenbedrijf, de scepter zwaaien binnen Van den Bos: “Wij zijn heel blij met de Heylen Group. We kunnen versneld investeren in de plannen die we al hadden en we gaan weer terug naar een familiebedrijf met een lange termijn commitment. Succesvol zijn in de bollensector is immers een kwestie van lange adem”, aldus Robert Piek.

Van den Bos werd in 1946 in Maasdijk opgericht door Jo Van den Bos en is uitgegroeid tot een wereldwijde marktleider in de bollensector. Met eigen verkoopkantoren in de Verenigde Staten, Canada, China en Australië is Van den Bos gespecialiseerd in de bewaring, preparatie en export van leliebollen, freesia’s- en calla’s.

Daadkracht

Van den Bos heeft onder de naam Southern Bulbs daarnaast een eigen productiesite in Chili en is wereldwijd een exclusieve verdeler van de unieke lelievariëteit Roselily. De basis van het succes? Innovatie en ondernemersgeest. Dankzij de daadkracht, de drang om te vernieuwen en het ondernemend lef heeft Van den Bos een sterke positie veroverd in de wereldwijde waardeketen voor de productie van lelies, freesia’s en calla’s.

Van den Bos past goed in het diverse karakter van de Heylen Group, aldus het bedrijf in een persbericht. Het familiebedrijf dat eigenaar is van verschillende bedrijven in Nederland is reeds actief in diverse onderdelen in de waardeketen binnen de agrarische sector en zal bovendien een ondersteunende rol kunnen spelen vanuit de verschillende partnerbedrijven.

Laarzen

“Van den Bos Flowerbulbs en het managementteam passen prima bij de no-nonsense aanpak die Heylen Group typeert”, voegt Seppe Onsea toe. “Samen trekken we figuurlijk de laarzen aan en focussen we volop op de activiteiten die het bedrijf groot hebben gemaakt: de verpakking, de verwerking en de export van bloembollen.”