Begin volgend jaar helderheid over bouw Choorstraat Monster

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Google Maps)

Wethouder Michiel Ferwerda (GBW, Bouwen en gebiedsontwikkeling) laat in januari of februari concreet weten wat de definitieve bouwplannen zijn aan de Choorstraat in Monster.

Na de afbraak van het voormalige gemeentekantoor in Monster staat de grond inmiddels zo’n drie jaar leeg.

Op de locatie komt een woongebouw met 39 betaalbare appartementen en eigen parkeerruimte. De woningen zijn bedoeld voor jongeren en senioren. Arcade tekende in de zomer een koop-en realisatieovereenkomst en werkt aan de definitieve plannen.

Omwonenden willen nu wel graag weten waar zij aan toe zijn, brengt Peter Duijsens te berde in de gemeenteraadsvergadering van woensdag. De fractievoorzitter van Westland Verstandig vraagt tijdens de raadsvergadering of de gemeente tekst en uitleg aan bewoners wil geven. Ook vraagt hij of woningcorporatie Arcade de bewoners wil bijpraten, los van allerlei bijeenkomsten.

Wethouder Ferwerda zegt in de fase te zitten waarin de gemeente met Arcade bekijkt of het bouwplan definitief rond is. Hij zegt alleen met omwonenden in gesprek te willen als hij iets te melden heeft. Dat is volgende maand of de maand erna.