Ds. Geke de Haan nog één keer op de kansel

Algemeen
Ds. Geke de Haan heeft haar ambt tien jaar lang ingevuld.
Ds. Geke de Haan heeft haar ambt tien jaar lang ingevuld. (Foto: Truus van der Lee)

In een overvolle Domkerk heeft ds. Geke de Haan afgelopen zondag afscheid genomen van de Protestante Gemeente De Lier. Ruim tien jaar heeft zij haar ambt met veel enthousiasme ingevuld. Poëzie en zingen waren haar passies. Dat bleek in deze dienst ook duidelijk door de medewerking van de organist, de cantorij en de trompetspelende zonen van de dominee.

Ds. De Haan is dankbaar dat zij het samengaan van de beide Lierse PKN kerken in december 2021 heeft kunnen meemaken. De aanpassingen binnen de beide kerkgebouwen waardeerde ze zeer.

In haar laatste dienst in de Domkerk kon ze het niet nalaten nog eenmaal de oude kansel te gebruiken. “Dan kan ik jullie beter zien”, was haar toelichting. Op een bijzondere manier nam de dominee afscheid op de manier zoals Paulus afscheid nam van zijn gemeente (zie Romeinen 16). Na afloop waren er van verschillende kanten lovende woorden voor haar inzet, maar ook die van haar man Harry, in de Lierse jaren. In Appelscha zullen ze vast wel terugdenken aan De Lier als ze samen onder de nieuwe appelboom genieten van de rust en de natuur. Daar zullen ze ook wel een goede bestemming vinden voor de cheque die mee is gegaan naar Appelscha. En de Lierenaars krijgen de kans na te denken op een bankje dat ter herinnering bij de Vredekerk zal staan.