De komende jaren wordt de samenwerking tussen de vestigingen in Zuid-Korea en Nederland verder geïntensiveerd.
De komende jaren wordt de samenwerking tussen de vestigingen in Zuid-Korea en Nederland verder geïntensiveerd. (Foto: PR)

Koreaanse tak van World Horti Center geopend

Algemeen

Afgelopen 18 januari is World Horti Center Office Korea in Sangju geopend. Dit kantoor is onderdeel van de Kyungpook National University. Op korte afstand hier vandaan bevindt zich the SmartFarm Innovation Valley (SFIV) waar studenten worden opgeleid tot ondernemer van de toekomst in de horticulture.

Bij de feestelijke opening waren onder andere de gouverneur van Gyeongsangbuk-do en burgemeester van Sangju en de directrice van World Horti Center Nederland aanwezig. De komende jaren wordt de samenwerking tussen de vestigingen in Zuid-Korea en Nederland verder geïntensiveerd.

Feestelijke opening

Tijdens de feestelijke opening waren veel gasten aanwezig zoals de burgemeester van Sangju, de gouverneur van Gyeongsangbuk-do en een afvaardiging van de Nederlandse ambassade in Zuid-Korea, waaronder Gelare Nader, attachee van de landbouwraad en tevens landbouwadviseur Hojin Kang. Vanuit Nederland waren namens World Horti Center directrice Puck van Holsteijn en operationeel manager Tessa Minnaard aanwezig, namens Lentiz Onderwijsgroep was dit Oscar Niessen. De opening trok veel Zuid-Koreaanse pers naar Sangju die alles op de voet hebben gevolgd en vastgelegd.

Het Westland van Zuid-Korea

De regio kan het best worden omschreven als het Westland van Zuid-Korea. Topteelten in deze regio zijn komkommers, aardbeien, paprika’s en tomaten. De provinciale overheid heeft als doel gesteld de komende jaren zelfvoorzienend te worden in voedselproductie. De samenwerking heeft een aantal belangrijke doelen de transformatie van plastic kassen naar glas, het inspireren van de nieuwe generatie telers en het vergroten van het aantal hectare glastuinbouw per teler.

Directrice Puck van Holsteijn van World Horti Center Nederland: “Met de opening van deze vestiging worden de lijnen met Nederland korter en zullen we kennis delen, samen onderzoek doen naar technologische innovaties en talent opleiden.” Naast World Horti Center speelt Lentiz Onderwijsgroep een belangrijke rol. Zo zijn de eerste studenten al opgeleid, dit wordt de komende jaren verder uitgebouwd.

Vervolg samenwerking

Tijdens de opening is een contract ondertekend tussen de Kyungpook National University en World Horti Center. Hierin is afgesproken om voor in ieder geval drie jaar samen te werken, met de intentie dit voor langere termijn te doen. Het afgelopen jaar trok World Horti Center in Naaldwijk al veel bezoek uit Zuid-Korea. Puck van Holsteijn: “Met de vestiging in Korea is de relatie verder verdiept en is het vertrouwen uitgesproken dit de komende jaren verder uit te bouwen.” Het kantoor in de universiteit en het innovatie- en onderzoekscentrum is het begin van een World Horti Center in ontwikkeling. “In onze vestiging in Naaldwijk is het bedrijfsleven met meer dan honderd participanten sterk vertegenwoordigd. In de Koreaanse vestiging ontbreekt het bedrijfsleven nog, hier liggen dan ook kansen voor de toekomst”, aldus van Holsteijn.

Afbeelding
Gemeente betaalt 14% van de rekeningen te laat Politiek 19 uur geleden
Afbeelding
Nico Dijkshoorn in Bibliotheek Naaldwijk Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Arne Weverling wil terug in de politiek Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Podium Westland: een extra avond en meer toegankelijk Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Deelnemers Wielepetproject wacht ijskoude 'training' Sport 23 uur geleden
Afbeelding
Notariskantoor Van Niekerk Huijzer onderdeel van Westport Notarissen N.V. Algemeen gisteren
Afbeelding
Poeldijks carnaval dreigt in het water te vallen Algemeen 30 jan, 09:37
Afbeelding
Duet ZV Westland in de prijzen Sport 30 jan, 09:23
Afbeelding
HookXV te gretig tegen Oysters Sport 30 jan, 09:01
Afbeelding
Leer tuinbouwgeschiedenis met stadsspel 'Plukkie Al?' Algemeen 29 jan, 22:05
Afbeelding
Doe Maar tribute in NL3 Algemeen 29 jan, 21:14
Afbeelding
Man Wah Chinees-Indisch Restaurant stopt na 44 jaar in 's-Gravenzande Algemeen 29 jan, 17:49
Afbeelding
Kids & Koffie nu ook in Wateringen Algemeen 29 jan, 17:11