Ontwerpteam Expeditie in Poeldijk is bekend

Algemeen
De ontwerpopdracht voor de Expeditie in Poeldijk wordt ondertekend door Ewald van Vliet namens Lucas Onderwijs en Martijn van Gameren namens Paul de Ruiter Architects.
De ontwerpopdracht voor de Expeditie in Poeldijk wordt ondertekend door Ewald van Vliet namens Lucas Onderwijs en Martijn van Gameren namens Paul de Ruiter Architects. (Foto: Michel Heerkens Fotografie)

Op 25 januari heeft Stichting Lucas Onderwijs de ontwerpopdracht verstrekt aan Paul de Ruiter Architects.

In Poeldijk slaan ISW Irenestraat (onderdeel van Lucas Onderwijs), WSKO De Nieuwe Weg en Kinderopvang Simba de handen ineen om tot een gezamenlijke nieuwbouw te komen, de Expeditie. In de Expeditie komt daarmee één school voor kinderopvang, basis- en voortgezet onderwijs, inclusief een tienercollege.

Dat kinderen vanaf de kinderopvang tot en met hun middelbare schooltijd in een doorlopende leerlijn kunnen ontwikkelen is leidend in dit nieuwe gebouw. De keuze van het ontwerpteam is onder andere gebaseerd op hun visie, samenstelling en ervaring.

Met de keuze van het ontwerpteam start de fase van ontwerp van het gebouw. Aan de hand van input van de betrokken organisaties en input uit de omgeving start het ontwerpteam direct met een schetsontwerp. Het streven is dat rond de zomervakantie ideeën tot leven zijn gekomen en een voorlopig ontwerp kan worden gepresenteerd.

De Expeditie is een concept voor onderwijs en opvang in één gebouw waar kinderen in een doorlopende ontwikkelings- en leerlijn werken.