Ons Mam is de leukste van Nederland

Algemeen
Het team van Ons Mam met de oorkonde.
Het team van Ons Mam met de oorkonde. (Foto: PR)

Het is duidelijk: Ons Mam is de leukste van Nederland. En dan hebben we het over de lunchroom in Naaldwijk.

De Naaldwijkse lunchroom werd maandag 23 januari uitgeroepen tot beste lunchroom van Nederland. Eigenaresse Miranda Steevens (45) is trots. In november 2022 werd de lunchroom al uitgeroepen tot de beste van Zuid-Holland. Vlak daarna hoorde ze ook dat Ons Mam een van de drie genomineerden was voor de vakjury-prijs voor beste lunchroom van Nederland. Maandag 23 januari was de feestelijke uitreiking en sleepte de lunchroom ook die prijs binnen. Miranda: “Helemaal geweldig, wie had dat kunnen bedenken bij de start in 2018?”

De in Brabant geboren Miranda is voor de liefde verhuisd naar het Westland. Haar liefde voor Brabant bleef echter ook bestaan. Met haar achtergrond in de horeca, een ondernemersgeest en een lang gekoesterde droom van een eigen zaak, waren alle ingrediënten daar om een eigen zaak te openen. Zo opende Ons Mam in juni 2018 haar deuren. “Het was natuurlijk heel spannend: hoe zouden Westlanders het Brabantse ontvangen?” Dat bleek een succes want de gewonnen prijs voor ‘lunchroom van Zuid-Holland’ is een publieksprijs: de gasten van Ons Mam hebben massaal gestemd.

Dat Ons Mam daarnaast door de vakjury van Nederlandse horecaprijzen ook is verkozen als beste lunchroom van Nederland, is als een enorme verrassing en een kers op de taart. “We hebben met ons damesteam natuurlijk hard gewerkt aan deze droom maar hadden dit niet durven dromen”, aldus Miranda.